Nüfus Müdürlüğü Online Randevu Alma Sayfası

Son dakika haberi: Nüfus Müdürlüğü, bundan sonra nüfus işlemlerinin randevu olmadan yapılmayacağını duyurdu. Peki online randevu nasıl alınacak? Telefondan randevu alınıyor mu? İşte Nüfus Müdürlüğü randevu sayfası, kimlik, ehliyet , pasaport ücretleri ve anlaşmalı bankalar.

Nüfus Müdürlüğü Online Randevu Alma Sayfası

Son dakika: Nüfus Müdürlüklerinde yeni sisteme geçildi.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlara yenisi eklendi. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında ehliyet, yeni kimlik, pasaport, adres kaydı ve diğer tüm nüfus işlemleri için işlemlerin randevusuz yapılmayacağına yer verildi.

Bundan sonra nüfus müdürlüğündeki işlemlerini yapmak isteyenlerin önce randevu alması ve randevularına gitmesi gerekmektedir. Coronavirüs tedbirlerinin kaldırılmasına kadar nüfus müdürlüklerinde sıra yok.

Resmi açıklamada şu şekilde:

"Bakanlığımızın aldığı tedbirler doğrultusunda Covid-19 (Corona) virüsü ile etkin mücadele sağlanabilmesi amacıyla;

İl ve ilçe nüfus müdürlüklerimizdeki ortak kullanım alanları düzenli aralıklarla dezenfekte edilmektedir.

"18 MART 2020 'DEN SONRA..."

Randevu sisteminde yapılan düzenleme ile biyometrik veri alınan T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü belgesi başvurularında randevulu işlem süresi 8 dk'dan 30 dk'ya çıkarılmıştır. 18.03.2020 tarihinden itibaren zorunlu ve acil haller dışında T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü belgesi müracaatları randevusuz olarak kesinlikle alınmayacaktır.

BAŞVURU SAYISI DÜŞTÜ

Randevu süresinde yapılan düzenleme sonucunda tüm Türkiye'deki günlük ortalama 120.000 olan başvuru sayısı 40.000'e düşmüştür."

RANDEVU NASIL ALINACAK?

Ehliyet, yeni çipli kimlik ve pasaport ile diğer nüfus işlemleri için vatandaşların internet üzerinden önce randevu alması ve randevu aldığı saatte belirtilen nüfus müdürlüğüne hazır bulunması gerekiyor. 

İnternet üzerinden randevu için aşağıdaki adımları takip edin.

https://randevu.nvi.gov.tr/

Yukarıdaki linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada randevu nedeninizi seçin ve devam eden sayfalarda bilgilerinizi girerek randevunuzu alın.

Alınan randevuya gidilemeyecek durumlarda; Sistemden olumsuz etkilenmemek ve mağduriyet yaşamamak için; aldığınız randevu tarihini takip ediniz ve randevu tarihi ile ilgili bir değişiklik olması durumunda randevunuzu, randevu saatinizden en az yarım saat önce iptal ediniz. Aksi durumda aynı gün içerisinde (24 saat) ikinci bir randevu verilemez.

15 yaşını doldurmuş kişiler Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurusunda parmak izi işlemleri için nüfus müdürlüğünde hazır bulunmak zorundadır.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı (TCKK), pasaport ve sürücü belgesi başvuru bedellerinin, başvurudan önce vergi dairesi müdürlüklerine, anlaşmalı yerlere yatırılması gerekmektedir 

YENİ KİMLİK ÜCRETİ