Nüfus Müdürlüğü Açıkladı: İşte Ehliyet Yenileme ve Kimlik Değişimi Son Tarihi

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada eski kimlik ve ehliyetlerin 2020 yılında geçerli olmayacağı , sürücü belgesi, pasaport ile kimlik ücretlerine yüksek zam geleceği iddialarına değinildi.

Nüfus Müdürlüğü Açıkladı: İşte Ehliyet Yenileme ve Kimlik Değişimi Son Tarihi

Yeni kimlikler, ehliyetler ve pasaportlar için açıklama geldi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, sosyal medya üzerinde dolaşan haberlere açıkık getirildi. Yapılan açıklamada ehliyet, sürücü belgesi ve pasaporta 2020 yılında zam geleceği bildirildi. 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada , söz konusu zammın yeniden değerlendirme oranında yapılacağına yer verildi. Ekim ayında açıklanan enflasyon rakamları sonrası yeniden değerlendirme oranı da belli oldu ve bu oranın yüzde 22 seviyesinde olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada eski kimliklerin 2023 yılına kadar kullanılabileceğine yer verildi. Ehliyetler ile ilgili de mevcut uygulamada herhangi bir değişiklik olmayacağı ve yenileme işlemlerinin devam edeceğine yer verildi.

KİMLİK, EHLİYET VE PASAPORT 2020 'DE GEÇERLİ OLMAYACAK İDDİASI

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada  eski kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgelerinin  değerli kağıt ve harç bedellerinde yüksek artışlar olacağı, eski tip nüfus cüzdanı ve eski sürücü belgelerinin 2020 yılından sonra geçerli olmayacağı ,  sürücü belgelerinin yenilenmesi için sağlık kurulu raporu isteneceği ve bu nedenle belgelerin değiştirilmesi gerektiği şeklinde asılsız haberler çıktığına yer verildi. 

İşte söz konusu açıklama:

“T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kâğıt ve harç bedellerinin her yıl olduğu gibi 2020 yılı içerisinde de yeniden değerleme oranında artış yapılarak güncelleneceği, halen kullanılmakta olan nüfus cüzdanlarının T.C. Kimlik Kartı alıncaya kadar geçerli olduğu, sürücü belgeleri için mevcut uygulamada herhangi bir değişiklik yapılmadan yenileme işlemlerine devam edileceği, vatandaşlarımızın asılsız haberlere itibar etmemeleri kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA