Muhteşem Yüzyıl Oyuncusuna 16 Yıl Hapis Şoku

Ataşehir'deki uıyuşturucu operasyonu kapsamında yapılan gözaltı işlemleri esnasında çıkan arbedede 6 polis memurunun yaralanmasına neden olduğu iddia edilen Adnan Koç'un da aralarında olduğu 6 sanıklı davanın kararı açıklandı.

Muhteşem Yüzyıl Oyuncusuna 16 Yıl Hapis Şoku

Adnan Koç ve kardeşi Ahmet Koç 4 farklı suçtan 16 yıl 8 ay, diğer karadeşleri mehmet Hayri Koç 5  suçtan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Adnan Koç'un akrabası Şeyhmuz Koç ve Mehmet Pınarbaşı da 4 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası aldılar.

İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz sanık Şeyhmuz Koç katılırken, diğer sanıklar katılmadı. Sanıklar ve müşteki polislerin avukatları da duruşmada hazır bulundu. Şeyhmuz Koç , olay yerine gittiğinde kavgaya karışmadığını belirterek, "Ben olay yerine gittiğimde kavgaya karışmadım. Hiçbir eyleme katılmadım, beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bazı sanıkların avukatı Yılmaz Abuşoğlu, olayın memurların tutumu nedeniyle patlak verdiğini iddia edilerek, müvekkillerinin olayın daha başlangıcında cezalandırıldıklarını iddia edip, "Dövüldüler, kolları kırıldı. Müşteki memurlar narkotikte göreve yeni başlayan memurlardır. Deneyimleri azdır. Basına karşı mahcubiyetlerini örtmek için böyle bir senaryo yazdılar. İş o yüzden buraya kadar geldi. Müvekkillerimin beraatine karar verilmesini istiyorum" şeklinde konuştu. Mahkeme kısa bir aranın ardından kararını açıkladı.

Buna göre Muhteşem Yüzyıl'ın oyuncularından Adnan Koç'un da aralarında bulunduğu tüm sanıklara hapis cezası verildi.