Müge Anlı Ecrin Bebek Bulundu mu? Bulunan Kemik Parçaları ile İlgili Flaş Detay

Minik Ecrin olayı ile ilgili son dakika gelişmesi. Günlerdir aranan Ecrin 'e ait olduğu belirtilen kemiklerin ve elbiseler bulundu. Bulunan kemik parçaları ile ilgili flaş bir detay ortaya çıktı.

Müge Anlı Ecrin Bebek Bulundu mu? Bulunan Kemik Parçaları ile İlgili Flaş Detay

Ecrin bebeğe ait olduğu belirtilen vücut parçaları ve kıyafetler bulundu. 

Müge Anlı ile Tatlı Sert adlı programda başlayan ve 22 gündür devam eden Ecrin bebeği arama çalışmalarında önceki gün flaş bir gelişme yaşandı ve saat 15.30 sıralarında Ecrin’in kaybolduğu evin yaklaşık 5 kilometre uzağında Bağırsak Deresi mevkisinde orman muhafaza memurları tarafından ayakkabı ve elbise parçaları bulundu. 

AİLESİ TEYİT ETTİ

Ormancıların ihbar etmesei üzerine kısa süre içinde bölgeye jandarma ekipleri ve olay yeri inceleme ile AFAD yetkilileri geldi.  Bölgeye gelen ekiplerin yaptığı arama sonucu minik Ecrin Kurnaz ’a ait olduğu düşünülen ceset parçaları ve çocuk elbisesi ile ayakkabıları bulundu. Kıyafetler ve ayakkabıların minik Ecrin’e ait olduğunu ailesi de teyit etti. Arama çalışmasında kafatası ve kemik parçalarının bulunduğu öğrenildi. Saat 22.00 sıralarında ara verilen arama çalışmasına bugün yeniden başlandı.

Mahalle sakinlerinden Hüseyin Çamurcu, yaptığı açıklamada, “Ormancılar cesedi bulmuş. Yol üstünde ilk önce ayakkabı ve elbise parçalarını bulmuşlar. Daha sonra da ceset parçalarına rastlamışlar. Durumu jandarmaya bildirmişler. Şimdi de bölgede önlem alındı. Aramalara devam edilecekmiş” ifadelerini kullandı.

PARÇALAR ADLİ TIP'A GÖNDERİLDİ

Bölgede bulunan ve Ecrin 'e ait olduğu tahmin edilen kemik parçaları Adli Tıp Kurumu 'na incelemek için gönderildi. Kaymakam Kurnaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kimlik tespiti adli tıp raporu sonucunda netleşecek. Şu anda çocuğundur demiyoruz. Fakat bulunan elbise parçaları ve ayakkabı aile fertlerine gösterildi. Çocuğa ait olduğunu teyit ettiler. Kemiklerin çocuğa ait olup olmadığının net bir tespiti için Adli Tıp'a gönderildi” dedi.

KEMİKLER SONRADAN MI BIRAKILDI

Kemikler ile Minik Ecrin 'e ait olduğu öğrenilen ayakkabı ile kıyafetlerin bulduğu bölgede, bugün sabah saatlerinde yeniden aramalar yapıldı ve AFAD ile Jandarma ekipleri, savcı nezaretinde dere yatağında arama çalışmasına devam ediyor. Çalışmalarda AFAD'ın 'Abrek' isimli kadavra köpeği de kullanılıyor.

Bu arada, kemiklerin bulunduğu, Ecrin ailesinin evine 6 kilometre mesafedeki alanın daha önce ekiplerce tarandığı ortaya çıktı. Ecrin'e ait olduğu değerlendirilen kemiklerin sonradan o bölgeye bırakıldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

ÜVEY AMCA TAKİBE ALINDI

Vezirköprü Cumhuriyet Savcılığı ’nın 'kişiyi hürriyetinden alıkoyma ve kasten adam öldürme' suçlamaları üzerine başlattığı soruşturmanın da kapsamı genişletildi. Savcılık ile polis ve jandarma ekipleri, soruşturmada aile içi bazı ilişkileri mercek altına aldı.

Sevcan Kurnaz'ın, 16 yaşındayken kaçarak kendisinden 20 yaş büyük Cengiz Kurnaz ile evlendiği ortaya çıkmıştı. Ecrin 4 aylıkken Cengiz Kurnaz kalp krizinden yaşamını yitirince Sevcan Kurnaz'ın, 7,5 ay önce de ilk eşinin kız kardeşinin oğlu olan Deniz Kurnaz ile evlendiği ifade edildi. Sevcan Kurnaz'ın bu evlilikten de 6,5 aylık hamile olduğu bildirildi.

Ecrin'in üvey amcası Özkan Kurnaz'ın ikilinin ilişkilerini önceden bildiği ve durumu kalp krizinden ölen ilk eşi Cengiz Kurnaz'a söylediği belirlenmişti. Ecrin kaybolmadan önce son olarak üvey amcası Özkan Kurnaz'a bırakılmıştı. Savcılık, şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı Özkan Kurnaz'ın cep telefon kayıtlarını geriye dönük incelemeye aldı. Kurnaz'ın olay gününe ilişkin çelişkili ifadeleri de mercek altına alındı.

Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada ise şu bilgiler verildi: 
“Kişiyi hürriyetinden alıkoyma ve kasten adam öldürme suçlarına ilişkin olarak soruşturmaya devam edilmekte olup, evinin 6 kilometre ötesinde çocuk ayakkabısı bulunması üzerine, ayakkabının kaybolan çocuğun ayakkabısı ile aynı vasıflara haiz olması nedeniyle, tespit edilen bölgede arama tarama faaliyetlerine başlanılmıştır. Arama çalışmaları neticesinde dere yatağının kenarında benzer yaşlarda bir çocuğa ait olduğu tahmin edilen kafatası ve dağınık halde kemikler bulunmuş olup, tespit edilen kemiklerin kaybolan çocuğa ait olup olmadığı hususunda, olay yeri inceleme işlemleri cumhuriyet savcısı huzurunda devam etmektedir.”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA