MSB Yedek Subay Astsubay Alımında Tarih Açıklandı-6 Bin TL Maaş

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruda yedek subay ve astsubay alımı sonuçlarının ne zaman açıklanacağına yer verildi. İşte detaylar.

MSB Yedek Subay Astsubay Alımında Tarih Açıklandı-6 Bin TL Maaş

Yedek subay astsubay alımında tarih.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü Kasım 2019 celp dönemi için duyurusunu yayımlamıştı. Ağustos ayının ilk günlerinde yayımlanan duyuruda , Kasım 2019 celp döneminde silahaltına alınacak adaylara bilgilendirme yapıldı. 

Söz konusu bilgilendirmede yedek subay astsubay olmak isteyen adayların tercihlerini yapması , bedelli askerlik yapmak isteyenlerin de bedelli başvurusunu yapması gerektiğine yer verildi. İlk aşama başvuruları 31 Temmuz 2019 günü sona ermiş ancak başvurular 21 Ağustos 'a kadar uzatılmıştı. 

İlk etap 21, ikinci gruptakiler ise 31 Ağustos 2019 gününe kadar başvurusunu yaptı. 

YEDEK ASTSUBAYLIKTA BAŞVURU SAYISI AÇIKLANDI

26 Ağustos 2019 günü bir açıklama yapan Hulusi Akar , yedek astusbay başvurusu ile ilgili "Yedek astsubaylıkla ilgili 35 bin gencimiz başvuruda bulundu. Bu noktada bu yoğun ilgi için gençlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Bu açıklamanın ardından 4 gün daha başvurular alındı. Bu başvurularla birlikte 35 binden fazla adayın yedek astsubay olmak için müracaat ettiği biliniyor.

Yedek subay astsubaylığa başvuran ve sonuçları bekleyenler bu sayfada >>  TIKLA KATIL

BAŞVURU SONUÇ TARİHİ AÇIKLANDI

MSB ASAL 'dan yapılan açıklamada Kasım 2019 celp dönemi askerlik yerlerinin 23 Eylül 2019 tarihinde açıklanacağına yer verildi. 23 Eylül 2019 Pazartesi günü askerlik yerlerinin belli olması ile birlikte adayların askerliklerini -yedek subay-astsubay-erbaş-er - hangi statüde yapacakları belli olacak. 

Sonuç duyurusu geldiği anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

YENİ YEDEK SUBAY - ASTSUBAY ALIMI NE ZAMAN?

Kasım 2019 celp döneminde askerlerin silahaltına alınması sonrası Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü yeni celp döneminde silahaltına alınacaklarla ilgili duyuruya çıkacak. 

Yeni duyurunun Kasım 'da adaylar silahaltına alındıktan sonra gelmesi bekleniyor.  Yeni yedek subay astsubay duyurusu geldiinde haberdar olmak için yukarıda yer alan linklerden kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.