MİT'ten Başarılı Operasyon: 4 Çocuk Annesi Kadın YPG-PKK Kampından Kurtarıldı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) , İtalyan Constanzo Romana'dan sonra yeni bir rehine kurtarma operasyonuna daha imza attı.

MİT'ten Başarılı Operasyon: 4 Çocuk Annesi Kadın YPG-PKK Kampından Kurtarıldı

Suriye'nin Haseke kentinde terör örgütü PKK YPG2nin elinde rehin tutulan Moldovalı kadın ve 4 çocuğu, düzenlenen operasyonla kurtarıldı. 2013 yılında Suriyeli eşi ve çocukları ile ticaret yapmak için Suriye'ye gittiği öğrenilen Moldova vatandaşı Natalia Barkal,  suriye iç savaşında bölücü terör örgütü PKK YPG tarafından zorla mülteci kampına götürüldü.

Bunun üzerine Moldova hükümeti, Türkiye'den yardım talebinde bulundu. MİT, Natalia ve çocuklarının durumuna dair bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yerel istihbarat ağını devreye alan MİT Personeli, Barkal ve 4 çocuğunun Münbiç'te 23 gün bir hapishanede tutulduktan sonra bölücü hainlerce Hol Kampı'na götürüldüğünü belirledi. Barkal ve 4 çocuğunun tam yerinin belirlenmesi üzerine operasyon hazırlıkları başladı. 6 Haziran'da gerçekleştirilen operasyonun ardından bölgeden kaçırılan Natalia ve 4 çocuğu, önce Barış Pınarı Hareakatı bölgesine daha sonra da Tel Abyad'a getirildi. 1-10 yaşları arasında 4 çocuğu bulunan  Natalia, Türk devletine ve milletine teşekkürlerini iletti.