MİT'in Başarılı Operasyonuyla İlgili Hükümetten İlk Açıklama

Reyhanlı'daki hain terör saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'nın başarılı operasyonuyla Suriye'de kıskıvrak yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

MİT'in Başarılı Operasyonuyla İlgili Hükümetten İlk Açıklama

Başarılı operasyonla ilgili hükümet kanadından ilk açıklama Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den geldi.

Operasyonla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı , MİT Başkanlığı'nın başarılı bir operasyonla Reyhanlı'daki hain saldırının faili firari şahsın getirildiğini ve yargı organlarına teslim edildiğini belirterek, "Bizim canımızı yakan, vatandaşlarımızı kaybettiğimiz acı bir hadiseydi. Bunun üzerine yapılan yargılamada 9 sanık, 53 kez ağırlaştırılmış müebbet ve diğer suçlardan hapis cezasıyla cezalandırılmıştı. İsmi geçen Yusuf Nazik, firariydi. Bu kişi ile ilgili de Ankara 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi ayırma kararı vermişti. 2018/351 esas sayılı dosyada, bu dosyanın görülmesine yönelik bir karar vardı. Yargılama yine aynı karar üzerine Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Faillerin hak ettiği cezaları alacağını vurgulayan Adalet Bakanı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin suçlunun nerede olduğuna hangi terör örgütüne bağlı olduğuna bakmadan sonuna kadar takibini yapıp, bağımsız yargı önüne çıkarabilecek güçte olduğunu söyledi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA