Mimarlar Atama Bekliyor

Mimarlar kamuda kadro istiyor. Yıllardır mağdur edilen ve az kadro verilen mimarlara adaletli bir kadro verilmesi gerekmektedir.

Mimarlar Atama Bekliyor

Mimarlar atama bekliyor.

Milyonlarca mezun atama bekliyor. Kamuya yapılan personel alımlarında birçok meslek grubu ciddi şekilde mağdur edilmektedir. Zor şartlar altında okuyan ve kamu personeli olmak hayali ile üniversiteyi bitiren milyonlarca kişi, atama sayılarının son dönemlerde ciddi oranda düşm esi sonucu meslekleri ile alakası olmayan işler yapmakta ya da işsiz kalmaktadır. 

Kamuya atanan mimar sayısının yıldan yıla azalması sonucu mimarlar daki işsizlik oranı genel işsizlik oranını geçti. Özelde sömürülen kamuda istihdam edilmeyen genç mimarlar 90 üstü puanlarla atanamamaktan ötürü kaygılı. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında yapılan KPSS 2018/2 atamasında sadece 16 kadro verilen mimarlar mağdur edilmeye devam ediliyor. Mimarlık mesleğini ülke gelişimi için önemli unsurlar arasında gören genç mimarlar çevre ve şehircilik bakanlığından da müjdeli bir haber bekliyor.

Mimarlar,  adaletli bir kadro istiyor. Yetkililerin bu konuyu duyması ve bir anda önce mağduriyetleri gidermesi gerekmektedir.