Milyonları İlgilendiren Çıkış: TİSK'ten Son Dakika 2020 Asgari Ücret Açıklaması!

TİSK Yönetim Kurulu Asgari ücret görüşmelerine ilişkin açıklama yayımladı. İşsizliğe dikkat çekilen yeni açıklamada asgari ücretin mevcut istihdamı koruyacak şekilde düzenlenmesi gerektiği belirtildi.

Milyonları İlgilendiren Çıkış: TİSK'ten Son Dakika 2020 Asgari Ücret Açıklaması!

TİSK'in açıklamasında asgari ücretle ilgili, "Yeni Ekonomik Program'ın hedeflerine ulaşmak, yeni yatırımlar çekmek, rekabet edilen ülkelere yatırım kaptırmamak, zor durumdaki sektörlerin üzerindeki baskıyı rahatlatmak için yeni asgari ücrette dengeler gözetilmeli. Mevcut ekonomik tablo, üretim, istihdam ve rekabet edebilirlik açısından vergisini düzenli ödeyen, çalışanın sigorta primini düzenli yatıran işletmelerin varlığını sürdürebilmesini gerekli kılıyor. Bu işletmeler yüzde 36'ya ulaşan kayıt dışılıkla da mücadele ediyor. Bu sebeple yeni asgari ücret, gerçekçi bir bakış açısıyla mevcut istihdamı koruyacak, 1,5 milyonu genç olmak üzere 4,5 milyon işsize iş sağlayacak düzeyde olmalı" ifadelerine yer verilirken ayrıca devlet desteğinin 200 lira olması ve tüm işletmelere gelmesi gerektiği belirtildi.

TİSK açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Yeni Ekonomik Program'ın hedeflerine ulaşmak, yeni yatırımlar çekmek, rekabet edilen ülkelere yatırım kaptırmamak, zor durumdaki sektörlerin üzerindeki baskıyı rahatlatmak için yeni asgari ücrette dengeler gözetilmeli. Mevcut ekonomik tablo, üretim, istihdam ve rekabet edebilirlik açısından vergisini düzenli ödeyen, çalışanın sigorta primini düzenli yatıran işletmelerin varlığını sürdürebilmesini gerekli kılıyor. Bu işletmeler yüzde 36'ya ulaşan kayıt dışılıkla da mücadele ediyor. Bu sebeple yeni asgari ücret, gerçekçi bir bakış açısıyla mevcut istihdamı koruyacak, 1,5 milyonu genç olmak üzere 4,5 milyon işsize iş sağlayacak düzeyde olmalı