Milyonlarca İşçiyi İlgilendiriyor! Kıdem Tazminatıyla İlgili Hak-İş'ten Açıklama

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili tartışmalara değinerek, kıdem tazminatında kazanılmış hakların geriye götürmeden, var olan sorunların giderileceği bir düzenleme istediklerini söyledi.

Milyonlarca İşçiyi İlgilendiriyor! Kıdem Tazminatıyla İlgili Hak-İş'ten Açıklama

Kıdem tazminatı düzenlemesinin, bütün işçilerin kıdem tazminatı alabileceği bir düzenleme şeklinde olması gerektiğini söyleyen Hak İş Genel Başkanı Arslan, "Kıdem tazminatında kazanılmış haklardan geriye gidilmeden var olan sorunların giderileceği bir düzenleme istiyoruz. Kıdem tazminatı düzenlemesi, bütün işçilerin kıdem tazminatı alabileceği bir düzenleme olmalıdır. Sadece örgütlü olanların, toplu iş sözleşmesinden yararlananların, büyük işletmelerde çalışanların değil, tüm emekçilerin kıdem tazminatı alabileceği bir model istiyoruz. Pandemiden dolayı zor bir süreçten geçtiğimiz şu dönemde, emekçiler salgın süreci sebebiyle yeterince tedirgindir. Kısa çalışmak zorunda kalan, eksik ücret alan işçiler ve ücretsiz izne çıkarılan işçilerin sorunları, işsiz kalan emekçilerin durumu çözüm beklerken, kıdem tazminatı gibi, toplumun yarıdan fazlasını doğrudan ilgilendiren önemli ve hassas bir konu aceleye getirilmemelidir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanlarımıza doğrudan mesajlarımızı ilettik. Kıdem tazminatı düzenlemesini şu dönemde zamanlama ve içerik açısından uygun bulmadığımızı HAK-İŞ'e yakışan bir üslupla ifade ettik. İnanıyorum ki, makul itiraz ve önerilerimiz karşılık bulacaktır." dedi.

Hak-İş olarak açık, dürüst ve şeffaf davrandıklarını söyleyen Arslan daha sonra şunları söyledi: Bunun elbette bedelleri oldu. Meydanlarda başka, masada başka konuşmadık, riyakar davranmadık. Kıdemle ilgili itiraz ve taleplerimizi yaparken rasyonel olmaya çalışıyoruz. Bizim mücadelemiz, kıdem tazminatı konusunda var olan kazanılmış haklarımızı korumak ve bunların daha ileriye götürülmesi mücadelesidir. Kıdem tazminatı konusu, makul bir dönemde ve taleplerimizi dikkate alan bir şekilde önümüze gelirse bunu konuşmaya ve tartışmaya hazırız. İstisnasız tüm emekçilerin kıdem tazminatı alabileceği bir düzenleme ve model istiyoruz. Herkes bilmelidir ki HAK-İŞ kıdem tazminatı konusunda işçilerin aleyhine hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyecektir