Milli Savunma Bakanı Akar: Ermenistan Savaş Suçu İşliyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ermenistan'ın Azerbaycan'da sivilleri hedef alarak savaş suçu işlediğini, bunun herkes bilinmesi gerektiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Akar: Ermenistan Savaş Suçu İşliyor

Çocuk, yaşlı , kadın demeden masum sivilleri hedef alan ermeni yönetiminin başta kendi halkı olmak üzere insanlık vicdanında yargılanacağını söyleyen Milli Savunma Bakanı Akar, ermeni birliklerinin 30 yıllık işgale son vererek Azerbaycan toprağı olan Karabağ'ı terketmesi gerektiğini söyledi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar şunları söyledi:

Sonuna kadar Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Terör örgütleriyle bile iş birliği yapan Ermenistan cephede kahraman Azerbaycan ordusu karşısında büyük hüsrana uğrayınca, önce yalanlarla kara propagandaya sarıldı. Hepsinin de yalan olduğu çok kısa sürede ortaya çıktı. Şimdi de barbarca ve terör estirircesine masum sivillerin yaşadığı bölgeleri hedef alıyor. Sivil yerleşim yerlerinde birçok masum insanın ölümüne neden oluyorlar. Ermenistan sivilleri hedef alarak bu şekilde savaş suçu işliyor. Bunun herkes tarafından bilinmesi lazım, Çocuk, kadın, yaşlı demeden masum sivilleri açıkça hedef alan Ermenistan yöneticileri başta kendi halkı olmak üzere insanlık vicdanında mutlaka önümüzdeki dönemde yargılanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Ermenistan daha fazla insanlık suçu işlemeden işgal ettiği toprakları derhal boşaltmalı, terör örgütleri ile iş birliğine son vermeli, bölgeye getirdiği paralı askerleri, teröristleri de bir an önce bölgeden çıkarmalıdır. Ayrıca 30 yıl boyunca işgale sessiz kalanlar Ermenistan’ın bu yüzünü görmeli ve işgal edilen toprakların gerçek sahiplerine verilmesi için çaba sarf etmelidir.