Ölümlü kazaya bulaşmamış olan tüm şoförlerin ehliyet cezası alanlara ehliyet affı çaiğrısında bulunan Şimşek, öğrenci affı ve ehliyet affının mutlaka TBMM gündemine getirilmesi gerektiğini söyledi.
TBMM Genel Kurulu'nda şoför esnafının sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Mersin Milletvekili, ehliyet affını daha önce defalarca gündeme getirmelerine rağmen TBMM gündeminde yer almadığını hatırlatarak, "oför esnafımız pandemi süreci içerisinde evlerine helal rızık götürme mücadelesi yapmaktadırlar. Yalnız, değişik sebeplerden dolayı, trafik cezalarından dolayı özellikle kamyonculuk yapan, servisçilik yapan, taşımacılık yapan şoförlerimizin bir kısmının ehliyetlerine el konulmuştur. Defalarca buradan gündeme getirmemize rağmen ehliyet affı bir türlü gündeme alınmamaktadır." dedi.
Meclis çatısı altında çağrıda bulunmak istediğini söyleyen Mersin Milletvekili, "Ölümlü kazaya bulaşmamış olan bütün şoför esnafımızdan ehliyet cezası alanlara ehliyet affı mutlaka çıkarılmalıdır. Yine, aynı şekilde, değişik sebeplerden üniversitelerden ilişiği kesilen, harç yatıramama, devam edememe, dersten kalma gibi sebeplerden dolayı üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilerimiz okumak istiyorlar, bunlar için de mutlaka öğrenci affı istiyoruz. Yani ehliyet affı ve öğrenci affı mutlaka Meclis gündemine alınmalı ve bu vatandaşlarımızın problemleri çözülmelidir bir defaya mahsus olmak üzere. Cana kasteden şoförlerle ilgili cezaları varsa çeksinler ama diğer türlü olanların mutlaka af kapsamına alınmasını talep ediyorum." şeklinde konuştu.
Ehliyetine el konulanlara kabahatler kanununa muhalefetten işlem yapılır Teröristten katilden hırsızdan uyuşturucu satandan tecavüzcüden dahada mı suçlu ki ehliyet affı dileyenler, verilmesin. Zaten cana zarar verenin ehliyeti geri verilmesin diyolar. Hadleri ne isterse onuda yapmıyorlar, gayet düzgün saygılı YASAMA organından arz ediyorlar. Zaten her partiden bazı vekiller genel kurul gündeminde görüşülmesi için istekleri var.Demokrasi yani, hadsizlik falan kır dök yak küfür et patlat hadsizlik yok. Herkeside mutlu etmek zor kuzey kore değil bu memleket.Ülkede herkes aynı anda mutlu olsun.
Geçimini şoförlük yaparak kazananlar bu pandemi döneminde nasıl geciniyorlar çoğu şeye af geldiyse ehliyete de gelmelidir.insanlari topluma kazandırmak gerekir.destekliyorum vekilimizi
Ehliyet affı şartlı olarak getirilsin. Affedildikten sonra tekrar alkollü yakalananlara AMATEM'de zorunlu yatış ve kamu hizmeti cezası uygulansın.
ölümlü kazaya karışmayan pişmanlık yaşayan kişilere verilsin çünkü bu pandemi döneminde ekmeğini nasıl kazanacaklar ailesini nasıl geçindirecekler ancak bir defaya mahsus olmak üzere
Arkadaş bu adam ehliyetini kurallara uymadı diye kaptırmış ki sadece bir kurala uymadı diye ehliyetinnide kaybeden yok birden fazla kural ihlali yaptığı için ehilşyeti gitmiş. Eee kurala duyanlar eşşekmiki şimdi af olsun neden güzel ya. Pandemi var fetöcüleridemi affedelim şimdi. Nası milletvekili olacak akılı buldunuz anlamıyorum şakamısınız siz ya.
Adamlar hep hatalilari aklama pesindeler.. ya hapisten adam çıkarırlar ya cezaları kaldırırlar. Bu cezalar keyif için mi veriliyor hadsizler !
Arkadaşlar sayin vekil ne demek istiyor, alkol alıp yaralayan sakat bırakan alçak ayyaşlara bu sefer de insan öldürsün diye ehliyetleri geri mi verilsin, bu kadar populizm fazla
Ehliyet affı bence bir kereliğine şartlı olarak gelmesi mümkün . Pişman vatandaşlarımız belli yazık