MHP'li Baki Şimşek'ten 'Ehliyet Affı' Çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek, şoför esnafının pandemi sürecinde yaşadığı sıkıntıları gündeme getirdi.

MHP'li Baki Şimşek'ten 'Ehliyet Affı' Çağrısı

Ölümlü kazaya bulaşmamış olan tüm şoförlerin ehliyet cezası alanlara ehliyet affı çaiğrısında bulunan Şimşek, öğrenci affı ve ehliyet affının mutlaka TBMM gündemine getirilmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda şoför esnafının sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Mersin Milletvekili, ehliyet affını daha önce defalarca gündeme getirmelerine rağmen TBMM gündeminde yer almadığını hatırlatarak, "oför esnafımız pandemi süreci içerisinde evlerine helal rızık götürme mücadelesi yapmaktadırlar. Yalnız, değişik sebeplerden dolayı, trafik cezalarından dolayı özellikle kamyonculuk yapan, servisçilik yapan, taşımacılık yapan şoförlerimizin bir kısmının ehliyetlerine el konulmuştur. Defalarca buradan gündeme getirmemize rağmen ehliyet affı bir türlü gündeme alınmamaktadır." dedi.

Meclis çatısı altında çağrıda bulunmak istediğini söyleyen Mersin Milletvekili, "Ölümlü kazaya bulaşmamış olan bütün şoför esnafımızdan ehliyet cezası alanlara ehliyet affı mutlaka çıkarılmalıdır. Yine, aynı şekilde, değişik sebeplerden üniversitelerden ilişiği kesilen, harç yatıramama, devam edememe, dersten kalma gibi sebeplerden dolayı üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilerimiz okumak istiyorlar, bunlar için de mutlaka öğrenci affı istiyoruz. Yani ehliyet affı ve öğrenci affı mutlaka Meclis gündemine alınmalı ve bu vatandaşlarımızın problemleri çözülmelidir bir defaya mahsus olmak üzere. Cana kasteden şoförlerle ilgili cezaları varsa çeksinler ama diğer türlü olanların mutlaka af kapsamına alınmasını talep ediyorum." şeklinde konuştu.