Metro ve Ankaray için Tam Kapanma Düzenlemesi! Hafta Sonları ve Bayramda Çalışmayacak

Ankara'da tam kapanma nedeniyle toplu taşıma araçlarının saatleri ve çalışma programında düzenlemeye gidildi.

Metro ve Ankaray için Tam Kapanma Düzenlemesi! Hafta Sonları ve Bayramda Çalışmayacak

Metro ve Ankaray cumartesi pazar günleri çalışmayacak. EGO'dan yapılan açıklamalara göre, 29 Nisan ile 7 Mayıs tarihleri arasında hafta içinde Metro ve Ankaray, 06.00-19.30 saatleri arasında hizmet verebilecek.  

EGO resmi açıklamasında konuyla ilgili ayrıca şu ifadelere yer verildi:

29 Nisan 2021- 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle toplu taşıma araçlarının saatleri ve çalışma programı, EGO Genel Müdürlüğünce güncellenmiştir.

29 Nisan 2021 Perşembe ve 07 Mayıs 2021 Cuma günleri arasında, hafta içinde Metro ve ANKARAY hafif raylı toplu taşıma sistemleri 06.00-19.30 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecektir. Cumartesi ve Pazar günleri ile Ramazan Bayramı haftasına rastlayan 10-14 Mayıs 2021 tarihleri arasında Raylı Sistem İşletmelerimiz çalışmayacaktır.

Metro ve ANKARAY toplu taşıma sistemlerinin çalışmayacağı cumartesi ve pazar günlerinde, Metro güzergâhlarında çalışmakta olan otobüs hatlarımız ile hizmet verilmeye devam edilecektir.

Ancak 02 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak Akademik Personel ve Lisanüstü Eğitim Sınavı (ALES) nedeniyle, Metro ve ANKARAY sistemlerimiz saat 06.00-15.00 aralığında hizmet verecektir.

Ayrıca ALES’e katılacak vatandaşlarımızın sınav merkezlerine ulaşımları dikkate alınarak, mevcut hafta sonu çalışma programına ilave olarak, pazar günü 33 güzergâhta, 78 adet ilave otobüs servis planlaması yapılmıştır.

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı tarihler arasında Şereflikoçhisar, Bala ve Kalecik araçları haricinde diğer Çevre İlçe Özel Toplu Taşıma Araçları ve Merkez Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA) hizmet vermeyecektir. Bu güzergâhlarda Kuruluşumuz araçları ile önceki kısıtlama dönemlerinde verilen hizmet devam edecektir.

Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) ise 114-7, 185-7, 203-7 ve 413-7 hat numaralı dört güzergâhta hizmet vermeye devam edecektir.

Güncel servis saatlerimize 30 Nisan 2021 tarihi itibarıyla “www.ego.gov.tr” internet adresindeki “Şehir İçi Ulaşım Bilgi Sistemi/Web Bilgi Sistemi” ve EGO CEP’TE uygulamamızdan erişilebilecektir.

Toplu taşıma sistemlerimizdeki yoğunluk, Kuruluşumuzca anlık olarak takip edilmektedir. İhtiyaç duyulması halinde servis planlamasında gerekli değişiklikler yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kısıtlama Süresince Uygulanacak Otobüs Servis Hareket Saatleri: EK-1A

2 Mayıs 2021 Pazar Günü Yapılacak Sınava Katılacak Vatandaşlarımız İçin Planlanan İlave Otobüs Hat ve Güzergâh Bilgileri: EK-1B

Raylı Sistem (Metro, ANKARAY) Hareket Saatleri ve Son Tren Hareket Saatleri: EK-2A

02 Mayıs 2021 Pazar Günü Yapılacak Sınava Katılacak Vatandaşlarımız İçin Planlanan Raylı Sistem (Metro, ANKARAY) Hareket Saatleri: EK-2B