Metin Ergun: ÖSYM Sınav Ücretlerinde İndirime Gidilmelidir

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, ÖSYM'nin sınav ücretlerinden elde ettiği gelirlerin hangi amaçla kullanıldığının kalem kalem açıklanması gerektiğini söyledi.

Metin Ergun: ÖSYM Sınav Ücretlerinde İndirime Gidilmelidir

ÖSYM sınavlarına ilişkin basın açıklamalarında bulunan Ergun, "Son 2 yıldır Türkiye derin bir ekonomik kriz ile mücadele etmektedir. Yaşamakta olduğumuz bu kriz, dolayısıyla vatandaşlarımız son yılların en zor dönemini geçirmektedirler." dedi. Türkiye'de hayat pahalılığı ve genç işsizlik sorunlarının günden güne arttığını ve toplumsal trajedi haline geldiğini söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, iş bulma konusunda sorun yaşayan gençlerin sınavlara verdiği miktarların sorun haline geldiğini, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun da ÖSYM sınavlarına ilişkin kanaat getirdiğini söyledi.

Ergun, "ÖSYM'nin, sınavların neden bu kadar pahalı bir şekilde ücretlendirildiğini, sınav ücretlerinden elde edilen gelirlerin hangi amaçlarla kullanıldığını kalem kalem kamuoyuna açıklamasını istiyoruz. İktidarı da bu konu ile ilgili olarak duyarlı davranmaya ve gereken adımları bir an önce atmaya çağırıyoruz. ÖSYM özel bir şirket değildir, bir kamu kurumudur ve bu sınavları yaparken de kamu hizmeti sağlamaktadır. Bir kamu kurumu olarak ÖSYM'nin gençlerimize ciddi bir yük getirecek şekilde uyguladığı mevcut politika anayasamızda ifade edilen sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Bundan dolayı ÖSYM'yi sosyal devlet ilkesi çerçevesinde faaliyet göstermeye davet ediyoruz" ifadelerini klullandı.