Meteoroloji'den Sarı Alarm! Dün Akşam Saatlerinde Başladı!

İzmir'de dün akşam saatlerinde başlayıp gece boyuncadevam eden yağmur, yarından itibaren etkisini arttıracak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan resmi açıklamada, İzmir, Manisa , Aydın ve Muğla'da bu gece başlaması beklenen sağanak yağışın yarın akşama kadar etkili olacağı belirtilerek dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Meteoroloji'den Sarı Alarm! Dün Akşam Saatlerinde Başladı!

Meteoroloji'den Sarı Alarm! Dün Akşam Saatlerinde Başladı!

Meteroloji Genel Müdürlüğü'nden İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla illeri için son dakika uyarıları art arda geldi. Sağanak yağışın yarın akşama kadar süreceği bildiriliyor. Nisan ayı yağış ortalaması metrekarede 45.9 kilogram olan İzmir'de, bu sayı salı günü itibariyle 26 kilogram olduğu belirtilen MGM uyarısında, yağışın yarın metrekareye 30 ile 60 kg. arasında beklendiği belirtildi. İzmir'den sarı alarm verildi.

Renk Kodları

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği ve meteorolojik olaylar öncesinde risk ve tehlike durumlarını renklerle belirtme sistemi olarak açıklanan meteo uyarı uygulamasına göre yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı olarak belirlenen 4 çeşit renk, hava durumuyla alakalı tehlikeleri simgeliyor. Buna göre kırmızı renk çok tehlikeli durumları, turuncu renk tehlikeli durumları, sarı renk potansiyel tehlikeli durumları ifade ederken, yeşil renk ise meteorolojik olarak herhangi bir tehlike beklenmediğini simgeliyor.

KAYNAK: MİLLİYET