Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4 bölge için kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı. Vatandaşları tedbirli olması konusunda uyardı.

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Marmara’nın Güneyi ve Kuzey Ege’de Beklenen Kuvvetli Rüzgara Dikkat!

Rüzgarın; yarın(Perşembe) öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın güneyi ile Kuzey Ege’de kuzey ve kuzey doğu yönlerinden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Akdeniz’de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!
Yarın(Perşembe) öğle saatlerinde Antalya’nın doğusu, Konya’nın güney kesimleri ile Mersin ve Karaman çevrelerinde başlayarak akşam saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri ile Niğde ve Kayseri’nin güney ve doğusunda etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli(21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların 1500m rakımlı yerlerde kar şeklinde başlaması zamanla 1000m üzeri rakımlı alanlarda yerde kar örtüsü oluşması beklenmektedir. Kuvvetli yağışın sebep olabileceği sel, su baskını, kıyı kesimlerde; yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım ve dolu yağışı, yüksek kesimlerde; buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Denizlerimizde (Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!
Marmara'nın güneyinde rüzgarın; yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Rüzgarın; perşembe günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kuzey Ege'de rüzgarın; yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; cuma günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Güney Ege'de rüzgarın; yarın (Perşembe) öğle saatlerinde kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde güneyinde kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; cuma günü sabah saatlerinde kuzeyinde, öğle saatlerinden itibarende güneyinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Doğu Akdeniz'in doğusunda rüzgarın; yarın (Perşembe) ilk saatlerden itibaren doğu ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Rüzgarın; perşembe günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara’nın Doğusu ve Batı Karadeniz’de Beklenen Yağışlara Dikkat!

Yarın(Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Düzce ve Zonguldak çevreleri ile Bursa’nın doğusunda beklenen yağışların yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, 600m üzeri rakımlı yerlerde kar yağışına bağlı buzlanma ve don olayları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.