Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Vatandaşları dikkatli olma konusunda uyarıyor.

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji bölge müdürlüğü yayınladığı hava tahmin raporunda bazı bölgelerde kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu.

İstanbul’da kuvvetli yağış uyarısı

24 Ocakta yağan ve hayatı felç eden kar sonrası meteoroloji şimdide kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yapılan uyarıda vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması istendi.
Yapılan son değerlendirmelere göre; halen İstanbul'da devam eden sağanak yağışın Avrupa Yakasından başlayarak zamanla il genelinde etkisini arttırarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların gece saatlerinde Avrupa Yakası'nın batısında karla karışık yağmur yükseklerinde kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Perşembe günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, su baskını, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Fırtına ve Rüzgar Uyarısı

Ayrıca Akdeniz ve Ege Denizinde kuvvetli fırtına beklentileri olduğunu söyleyen meteoroloji, İç Anadolu ve Karadeniz’de de kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. İşte bölgelere göre yapılan uyarılar;

Batı Akdeniz'de bu akşam saatlerinden itibaren doğu ve güneydoğu yönlerden, Doğu Akdeniz'de bu gece saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın Perşembe günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Ege Denizi'nde halen güney yönlerden devam eden fırtınaya ek olarak bu gece saatlerinden itibaren rüzgarın Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, açıklarında 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Kuzey Ege'de Cuma günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
Güney Ege’de rüzgarın yarın(Perşembe) akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, batısında 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın Cuma günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İç Anadolu'nun güney ve doğusunda rüzgarın 02.02.2022 Çarşamba sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden; kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-75 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın 03.02.2022 (Perşembe) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


1 Şubat akşam saatlerinden itibaren Karadeniz Bölgesinde beklenen rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden; Batı Karadeniz'de kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/sa), Orta ve Doğu Karadeniz'de fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Batı Karadeniz'de 03.02.2022 (Perşembe) öğle saatlerinde, Orta ve Doğu Karadeniz'de ise akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.