Meteorolojiden Kritik Hava Durumu Uyarısı: Şemsiyenizi Yanınıza Kesinlikle Alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın için kritik hava durumu uyarısında bulundu. Öyle ki şemsiyesiz çıkmayı düşünmeyin bile. İşte güncel hava durumu tahmini...

Meteorolojiden Kritik Hava Durumu Uyarısı: Şemsiyenizi Yanınıza Kesinlikle Alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama yağmurlu hava olacağı yönünde. Ancak dikkat çeken asıl uyarı ise şemsiyelerinizi almanız. İşte güncel hava durumu tahmini:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, resmi sitesinde sarı ve turuncu kodlu uyarılar paylaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarılara göre deprem bölgesinin bir kısmı, ile ülkenin doğusunda yağışlı hava hakim olacak. İşte o detaylar..

Adana, Osmaniye ve Hatay'da Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; 12.04.2023 Çarşamba günü Adana, Osmaniye ve Hatay'da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anından kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Diyarbakır'da Yarın (Perşembe) Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

13.04.2023 Perşembe günü Diyarbakır'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların doğu ilçelerinde (Kulp, Hazro, Silvan, Bismil, Lice, Hani, Kocaköy) öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kısa süreli kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Kesimlerdeki Kuvvetli Yağışların 13.04.2023 Perşembe Günü de Devam Edeceği Tahmin Ediliyor.

13.04.2023 Perşembe günü Batman, Siirt, Ağrı, Iğdır, Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Van çevreleri ile Muş'un ve Bingöl'ün güney kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışların genellikle kuvvetli yağmur ve sağanak, Van, Hakkari, Bitlis ve Ağrı illerinin yüksek kesimleri ile Şırnak'ın doğusunda kuvvetli yer yer yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kısa süreli kuvvetli rüzgar ve fırtına, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı ile buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü