Meteoroloji Uyardı Ülke Geneli Yağışlar ve Soğuk Hava

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelinde hava sıcaklıklarının düşeceğini ve birçok bölgede kuvvetli yağışların meydana geleceğini açıkladı, vatandaşı uyardı.

Meteoroloji Uyardı Ülke Geneli Yağışlar ve Soğuk Hava

Meteorolojiden yapılan açıklamada ülke genelinde soğuk hava etkisini gösterecek, sıcaklıklar düşecek ve yeni yağışlarla beraber kuvvetli fırtınalar gelecek. Birçok bölge için uyarılarda bulunan meteoroloji vatandaşların hava şartlarına karşı dikkatli olması çağrısında bulundu. İşte bölge bölge hava durumları;

İstanbul’da Kuvvetli Yer Yer Yoğun Kar Yağışları Bekleniyor

Günlerdir beklenen kar yağışı İstanbul’da bugün itibariyle bazı bölgelerde yağmaya başladı. Valilik pazartesi gününe kadar okulların tatil edildiğini ve kamu kurumlarındaki memur ve işçilerin Perşembe günü idari izinli olduğunu duyurdu.

Meteoroloji yaptığı açıklamada; İstanbul il genelinde 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın (mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında) etkili olacağı tahmin ediliyor, dedi.

Yapılan en son değerlendirmelere göre İstanbul’daki soğuk havanın, kar yağışlarının ve kuvvetli rüzgârın önümüzdeki hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor.

Ayrıca vatandaşların ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi, yağış anında görüş mesafesinde azalma, ağaç, direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Marmara Bölgesinde Kuvvetli Kar Yağışları Bekleniyor

Marmara Bölgesi'nin güneyinde (Balıkesir'in ve Bursa'nın kuzeyinde deniz etkili kar sağanakları ile Bilecik çevrelerinde), doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Yalova) ve Kırklareli'nin batısında (Karadeniz kıyılarında) beklenen yağışların 10 Mart 2022 Perşembe öğle saatlerinden itibaren kuvvetli kar (10-20 cm. kar örtüsü), yüksek kesimlerde yer yer yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgar ile birlikte tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İç Anadolu'nun Doğusunda Beklenen Kuvveti Kar Yağışlarına Dikkat

İç Anadolu'nun doğusunda beklenen yağışların 10.03.2022 Perşembe akşam saatlerinden itibaren Kayseri, Sivas, Niğde, Nevşehir, Aksaray ve Karaman çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm) ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Meydana gelmesi muhtemel; ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Antalya’nın Doğusunda Kuvvetli Yağış Bekleniyor

09.03.2022 Çarşamba gününden Cuma günü ilk saatlere kadar Antalya’nın doğusunda yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Konya Yoğun Kar Yağışları Bekleniyor

Konya'da 09.03.2022 Çarşamba gününden Cuma günü sabah saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli (10-20 cm), yüksek kesimlerinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları beklendiğinden başta Konya Antalya karayolu olmak üzere ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Orta ve Doğu Karadeniz’in İç Kesimlerinde Yoğun Kar Yağışları Bekleniyor

Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ( Tokat, Gümüşhane, Bayburt ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinin iç ve yüksek kesimlerinde) aralıklarla kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar buzlanma ve don, eğimli bölgelerde çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Güneydoğu Anadolu’da Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Salı gece saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu’da görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Adıyaman ve Siirt, Şırnak ile Diyarbakır, Şanlıurfa ve Batman illerinin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması bekleniyor. Cuma günü zamanla etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Anadolu’da Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor

09.03.2022 Çarşamba günü ilk saatlerden itibaren Doğu Anadolu’da görülecek karla karışık yağmur ve kar yağışlarının, Elazığ ve Tunceli’nin yüksekleri ile Erzincan, Muş, Bitlis, Bingöl, Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Van’ın kuzey ve güney ilçeleri , Şırnak’ın doğusu ve Hakkari’de kuvvetli ve yer yer yoğun olması beklendiğinden aksamalar buzlanma ve don, eğimli bölgelerde çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Anadolu'nun Doğusunda Beklenen Kuvvetli Rüzgara (Lodos) Dikkat

Rüzgarın; Erzurum, Ağrı ve Hakkari çevreleri ile Van'ın, Muş'un ve Bingöl'ün kuzeyinde 10.03.2022 Perşembe günü güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek ve dağlık kesimlerde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Meydana gelmesi muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ile kar erimesi ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Denizlerimizde (Batı Karadeniz, Marmara ve Ege) Fırtına Bekleniyor


Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara’da rüzgarın, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kuzey Ege’de rüzgarın, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Güney Ege’de rüzgarın, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, güneyi kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Ege Bölgesi ile Antalya'da Zirai Don Bekleniyor

Tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Ege Bölgesi ile Antalya'da; 10.03.2022 (Perşembe) akşam saatlerden, 16.03.2022 (Çarşamba) sabah saatlerine kadar, hava sıcaklıklarının düştüğü akşam ve gece saatlerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /