Meteoroloji Hava Durumunu Açıkladı: Yağmur Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son dakika açıklamasında hafta sonu ülke genelinde şiddetli yağmur beklendiği, vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması gerektiğini bildirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı ise 11 Aralık 2020 Cuma günü Cuma Namazının ardından tüm camilerde Yağmur Duası okuyacak.

Meteoroloji Hava Durumunu Açıkladı: Yağmur Geliyor

MGM açıkladı: Yağmur geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada bazı bölgeler için bugün akşam ve yarın yağmur beklendiği, yağmurlu havanın hafta sonu etkisini arttıracağı ve yurt genelinde soğuk hava görüleceğine yer verildi. Yapılan son değerlendirmeye göre, Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı Karadeniz ile Mersin, Adana ve Çorum çevrelerinin yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceğine yer verilirken ,ye'nin güney ilçeleri, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Anamur çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olmasınn beklendiği ve ülke genelinde sabah saatlerinde buzlanma ile don olayı beklendiği bildirildi. Özellikle araç sürücülerinin buzlanma ve don olayına dikkat etmeleri gerektiği ifade edildi.

Açıklamada hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmasının beklenmediği, sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde seyredeceğine yer verildi.

BARAJ DOLULUK ORANLARI AZALIYOR: DİYANET CUMA NAMAZI SONRASI YAĞMUR DUASI EDECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden elde edilen bilgilere göre, "Su: Hayat Şifa Kaynağımız" konulu hutbe, cuma Vakti ülkemizin tamamında camilerde okunacak. Suyun bilinçli kullanımı ve israfının önlenmesine ilişkin uyarılara yerilecek hutbe ve cuma namazının ardından yağmur duası edileceği kaydedildi.

Mersin’in Batı İlçelerinde Yerel Kuvvetli Yağış

Mersin’in batı ilçelerinde gece saatlerinde başlayacak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların 11.12.2020 Cuma sabah saatlerinden itibaren Anamur, Bozyazı, Aydıncık ve Gülnar ilçelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Antalya’da Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Antalya’da bugün akşam saatlerinde batı ilçelerinde başlayacak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinde il genelinde kuvvetli , yarın (Cuma) öğle saatlerine kadar doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kıyı Ege ile Manisa Çevrelerinde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Bugün akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege (Çanakkale’nin güney ilçeleri, Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri, İzmir, Aydın ve Muğla) ile Manisa’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ani sel, su baskınları ve yıldırımlara karşı dikkatli olması gerekmektedir.

SAAT SAAT HAVA DURUMU

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Ülke genelinde 5 günlük hava durumu şu şekilde: