Mersin MEÜ Rektörü'nden Koronavirüs Açıklaması

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, hastanelere çok sayıda koronavirüslü hasta olduğuna yönelik çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Mersin MEÜ Rektörü'nden Koronavirüs Açıklaması

Çamsarı, son günlerde Mersin'deki hastanelerde koronavirüslü hasta olduğuna yönelik sosyal medyada yer alan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını belirterek, vatandaşların bulaşıcı hastalıklardan korunmak için toplu ortamlardan kaçınması, hikyen kurallarına dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Çamsarı, "MEÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde yatan ateşli İranlı bir hasta vardı. Onun da sonucu negatif geldi. Bizde olan başka bir hasta yok. Tedbir, burada her şey. Ama tedbir de olsa ülkemize gelebilir. Ölüm oranı domuz gribinden çok da fazla değil. Mesele, bulaşıcılığının biraz daha farklı olması. Burada yapacağımız şey; mümkün olduğunca toplu ortamlardan kaçınmak. Mevsimin yaza dönük olması bizim açımızdan bir avantaj. Ne kadar geciktirsek o kadar iyi. Çünkü güneşli havalarda ve toplu kapalı ortamlardan çıkabilme ihtimali artıyor yaza doğru. Mümkün olduğunca sık el yıkayalım, tokalaşma ve öpüşmeden kaçınalım" diye konuştu.