Memur ve Özel Sektör Çalışanlarının Maaşları İçin Flaş Teklif

"Türkiye ekonomisinin sokulduğu bu kriz içerisinde, artık ücretlerin aylık olarak enflasyona uyum sağlaması gerekmektedir. Hem asgari ücretlinin özel sektör kamu çalışanlarının aylıkları her ay enflasyon oranında artırılmalıdır." ifadelerine yer verildi.

Memur ve Özel Sektör Çalışanlarının Maaşları İçin Flaş Teklif

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, ekonominin içinde bulunduğu sorunda memur ve işçilerin mağdur olmaması için maaşların enflasyona aylık olarak uyum sağlaması gerektiğini söyledi.

Parti Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı, önceki gün TÜİK 'in açıkladığı enflasyon rakamlarına değindi ve TÜFE'nin yüzde 2,3, yıllık olarak da 17,9 oranında arttığını vurguladı.

Söz konusu TÜFE rakamlarının inandırıcı olmadığını söyleyen Erdoğdu, TÜİK 'in büyümede yaptığı manipülasyonları enflasyonda da yaptığını söyledi.

Memur ile özel sektör çalışanlarının maaşlarına zam ilei ilgili konuşan Erdoğdu, şu ifadeleri kullandı:

"TÜİK'in hükümetin gözüne girmek amacıyla enflasyon oranlarını makyajlaması, düşük göstermesi milyonlarca insanın rızkını çalmak anlamına gelmektedir. TÜİK yetkililerini, enflasyonu doğru ölçmek ve açıklamak konusunda uyarıyoruz. Türkiye'de çalışanların ücretleri enflasyon oranında artırılmaktadır. En son kamu çalışanlarına, 'Bu yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 3 artacağı ve maaşlarında yüzde 3,5 zam yapılacağı' söylenmişti. Şu an itibarıyla bir ay içerisinde neredeyse 6 aylık enflasyon gerçeklemiş ve ücretli çalışanlar enflasyon altında ezilmiştir. Türkiye ekonomisinin sokulduğu bu kriz içerisinde, artık ücretlerin aylık olarak enflasyona uyum sağlaması gerekmektedir. Yani aylık olarak 'Eşel/Mobil sistemine' geri dönülmeli, hem asgari ücretlinin hem özel sektör hem kamu çalışanlarının aylıkları her ay enflasyon oranında artırılmalıdır."

Erdoğdu açıklamasının devamında, krizi sadece şirketlerin yaşamadığını, en büyük krizi vatandaşın yaşadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Saray ve yandaşlarının çıkardığı bu krizin faturasının hiçbir günahı olamayan yoksullara, çalışanlara, emekçilere, çiftçilere, kadınlara, engellilere kesilmemesi için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz."

Kamubulteni.com | Ankara