Memur ve Emeklilerin Banka Promosyonu Haram mı? Diyanet'ten Cevap

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada emekli ve memurların banka promosyonları hakkında haram mı sorusuna cevap verildi.

Memur ve Emeklilerin Banka Promosyonu Haram mı? Diyanet'ten Cevap

Diyanet 'ten emekli banka promosyonu açıklaması.

Diyanet Dergisi 'nin “Diyanet'e Soralım”  adlı bölümünde flaş bir habere yer verildi. Vatandaşlardan gelen soruların, merak edilen dini konuların cevap bulduğu köşede bu hafta emekli banka promosyonları ile ilgili bölüme yer verildi. 

Bir vatandaşın Diyanet Dergisi Diyanete Soralım blümüne yolladığı “Banka promosyonu caiz midir değil midir? ” sorusuna bu hafta cevap verildi. 

ŞÜPHEDEN TAM UZAK DEĞİL

Diyanet tarafından bu soruya verilen cevap “İşleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de şüpheden de tümüyle uzak değildir. Bu itibarla temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları ve ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur." ifadeleri ile yayımlandı.

EMURLARIN PROMOSYONLARI

Kamu kurum ve kuruluşlarının, çalışanlarının ücret ve maaşlarını anlaşmalı herhangi bir bankadan alabileceğine dikkat çekilen yazıda şu görüşlere yer verildi: “Bankaların, bu hizmetleri yürütme konusunda kurum ve kuruluşlarca kendilerinin tercih edilmesi karşılığında, gerek kurum ve kuruluşlara gerekse çalışanlarına vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de şüpheden de tümüyle uzak değildir.” denildi.

Peki sizce promosyon doğru mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

12 bankanın emekli promosyonu teklifi için TIKLAYIN