Meclisin Gündemi Açıklandı: Mahkumlara Af-EYT-Ek Gösterge ve Taşeron var mı?

TBMM 'nin bu hafta görüşeceği konular belli oldu. Genel Kurulda ve komisyonlarda görüşülecek konular arasında mahkumlara af, EYT, taşeron ve ek gösterge meseleleri var mı? İşte detaylar.

Meclisin Gündemi Açıklandı: Mahkumlara Af-EYT-Ek Gösterge ve Taşeron var mı?

Meclisin bu haftaki gündemi açıklandı.

TBMM Genel Kurulu ile komisyonlar , bu hafta birçok konuyu ele alacak. Yapılan son açıklamada ise bu hafta meclisin görüşeceği konuların başlıklarına yer verildi. Açıklamada meclisin,  Türkiye'nin ekonomik büyümesine ve finansal piyasalara katkı sunacak düzenlemeleri içeren kanun teklifi üzerinde görüşmeler yapacak.

Geçtiğimiz hafta komisyondan geçen Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi bu hafta genel kurulda konuşulacak. 

Söz konusu teklif ile  bankacılık alanında bir dizi yenilik yapılacak. 

KOMİSYONLARIN GÜNDEMİ

Dışişleri Komisyonu, 19 Şubat Çarşamba günü toplanacka ve bu görüşmede gündeminde yer alan uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tekliflerini masaya yatırılacak.

İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu da yine çarşamba günü toplanacak ve Ankara Büyükşehir Belediyesi 25. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri ile bir görüşme yapacak.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ise 20 Şubat 2020 Perşembe günü toplanacak ve yapılacak bu toplantıda Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Birol Akgün vakıf çalışmaları hakkında komisyona bilgilendirmede bulunacak.

Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu da perşembe günü toplanacak. Toplantıda Elazığ Ceza İnfaz Kurumları İnceleme Raporu görüşülecek.

EYT-AF-EK GÖSTERGE-TAŞERON VAR MI?

TBMM 'nin bu haftaki gündem konuları bu şekilde açıklandı. EYT, mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesi, ek gösterge meselesi ve kadro alan-alamayan taşeron işçilerin sorunları hakkında henüz bir kanun teklifi ya da önerge komisyonlara ya da Meclis Genel Kuruluna gelmedi.

EYT-Af-Ek Gösterge-Taşeron konuları bu sayfada değerlendiriliyor: :  TIKLA KATIL

MECLİS GÜNDEMİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN