MEB'den YKS ve LGS Açıklaması: Danışmanlık Hizmeti Sunulacak

Milli eğitim Bakanlığı tarafından, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında uygulanan merkezi sınav ile ÖSYM'nin YKS oturumlarına katılan adaylara tercih danışmanlığı hizmeti sunulacağı belirtildi.

MEB'den YKS ve LGS Açıklaması: Danışmanlık Hizmeti Sunulacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, YKS ve LGS'ye giren öğrencilerin tercih sürecinde yaşayacağı sıkıntıların önüne geçilmesi amacıyla bu öğrencilere tercih sürecinde tercih danışmanlığı hizmeti verileceğini söyledi. Bakan Selçuk, "Bu sınavların sonuçları ve tercih aşamalarında çocuklarımızla birlikteliğimize devam ediyoruz. Bakanlığımıza bağlı resmi okullarımız ile Rehberlik ve Araştırma Merkezlerimizde 'tercih danışmanlığı birimleri' kuruyoruz. Bu birimlerde, LGS ile YKS'ye katılan öğrencilerimize tercih danışmanlığı hizmeti vereceğiz. Tercih danışmanlığı birimlerimiz, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden hizmet verecek. Mezun durumda olan ya da internet erişimi bulunmayan öğrencilerimize, koordinasyon kurullarının planlaması doğrultusunda RAM'lar (Rehberlik ve Araştırma Merkezi) tarafından tercih danışmanlığı hizmeti verilecek. Biz bu rehberlik süreciyle, ailelerimizin koşulları da dikkate alınarak çocuklarımızın bir üst öğrenim kurumuna yerleştirilmesinde her bir öğrenci için en sağlıklı ve doğru kararın verilmesine katkı sunmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Tercih Danışmanlığı Birimlerine ilişkin kılavuza MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi sayfasından erişim sağlanabilecek. Birimlerin çalışma takvimi ve rehberlik hizmetine dair detaylar daha sonra açıklanacak.