Marmara Adasında Büyük Yangın: Hayvanlar Telef Oldu Evler Boşaltılıyor

Son dakika haberi: Marmara Adası bölgesinde büyük bir yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yükseldi ve hayvanlar telef oldu. Yangın yerleşim yerlerine de yaklaştı evler tahliye edildi.

Marmara Adasında Büyük Yangın: Hayvanlar Telef Oldu Evler Boşaltılıyor

Son dakika : Marmara da büyük yangın.

Marmara Adası'nda  bugün öğle saatlerinde çamlık alanda yangın çıktı. Öğle saatlerinde çıkan yangın hala söndürülemedi.

Şiddetli şekilde esen rüzgar nedeniyle hızlı şekilde yayılan yangın nedeniyle Sahil Güvenlik Ekipleri, saatte 42 kilometre esen rüzgar nedeniyle denizde dalgalar oluşunca boğulma tehlikesine karşı vatandaşı uyardı ve suya girilmemesini söyledi. 

ALEVLER EVLERE ULAŞTI

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy,  yangın ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında rüzgarın şiddetli esmesi ve zamanla yön değiştirmesi sonucu alevlerin git gide daha da büyüdüğünü  yangının kontrol altına alınamadığını ifade etti.

HAYVANLAR TELEF OLDU

Aksoy yangına tek helikopterin müdahale etmesinin yetersiz olduğunu ve özellikle yangının etkili olduğu bölgelerde bulunan vatandaşlara ait ahırlarda çok sayıda küçükbaş ve büyükbaş hayvanın telef olduğuna dair bilgiler aldıklarını belirtti.

KONTROL ALTINA ALINABİLMESİ İÇİN ..

Aksoy yangının kontrol altına alınabilmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait ekiplerin karadan ve havadan müdahalelerine devam ettiğini ifade etti.

OTEL VE EVLERE 20 METRE KALDI

Alevlerin 20 metre kadar yaklaştığı belirtilen bir otel ve bazı evler tahliye edildi. Yangına müdahale eden bir arazözün de yandığı bildirildi. Marmara Adalar Belediye Başkanı Aksoy, karadan müdahalenin sonuç vermediğini gönderileceği söylenen helikopteri beklediklerini kaydetti.

Yangına müdahale eden tek helikopterin yakıt ikmaline gitmesi nedeniyle şu sırada havadan müdahale yapılamadığını söyleyen Aksoy, şöyle devam etti;"Karadan müdahale yapıyoruz. Belediyenin bir tane arazözü yandı. Ensterasan bir rüzgar, tam kontrol altına alınıyor, rüzgar yön değiştirince yeniden alevleniyor. Bize helikopter gelecek deniliyor ama şu anda helikopter bekliyoruz. Manastır mevkiine doğru yangın ilerliyor. Yolun altındaki otele kadar alevler geldi. Çam kozalakları patladığı zaman bomba etkisi yapıyor, metrelerce ilerleyip yangının yayılmasına neden oluyor. Helikopter müdahale etmezse yangın büyüyecek. Oteldeki müşteriler ve bazı yerleşim yerlerindeki vatandaşlar tahliye ediliyor. Çok şiddetli bir rüzgar var. Bir anda alevin yayılması tahmin edilir bir durum değil. Tatil beldesi olduğumuzdan dolayı otellerimiz dolu durumda. Tek noktadan çıktı yangın, bir vatandaş evini temizlerken otları yakması çıktığı tahmin ediliyor. Kozalaklar patlayınca onlarca metre ileride de yangın çıkarmış. Rüzgar önce sağa doğru gidiyordu, son bir saatten bu yana tersine döndü. Yerleşim yerlerine geldi. Manastır'daki otelimiz ve 2-3 evimiz yangınla içiçe. Bu büyük bir yangın, karadan yapacak bir şeyimiz yok. Kesinlikle helikopterin müdahale etmesi gerekiyor."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA