Mahkumlara Korona İzni Uzatılacak mı? Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı mı?

Açık cezaevlerinde kalan binlerce mahkuma corona virüs nedeniyle izin verilmişti. Virüs nedeniyle evlerine dönen mahkumlar için Mayıs ayında uzatma kararı gelmişti. 2 aylık uzatma kararı bu ay sona eriyor. Peki mahkumlara korona izni uzatılacak mı?

Mahkumlara Korona İzni Uzatılacak mı? Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı mı?

Cezaevi izinleri uzatıldı mı?

TBMM 'de yapılan görüşmeler sonucu çıkan infaz düzenlemesinde on binlerce mahkuma korona izni çıkmıştı. 

MAYIS AYINDA 2 AY UZATILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz 18 Mayıs günü yaptığı açıklamada  "Açık cezaevlerinde olup da salgın sebebiyle izne gönderilmiş bulunan 60 bin mahkumun mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır. Yargı başta olmak üzere pek çok alanla ilgili reform hazırlıkları kesintisiz devam ediyor."  demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın açıklamasının üzerinden 2 ay geçti ve sürede sona gelinmesi nedeniyle mahkum ile mahkum yakınları, corona izninin uzatılıp uzatılmayacağını araştırmaya başladı. 

Korona izinleri Temmuz ayının sonunda bitecek.

UZATILACAK MI?

Mahkumlara corona izninde sona gelinmesi nedeniyle mahkumlar ile mahkum yakınlarının meraklı bekleyişi başladı. Korona tehlikesinin henüz geçmediğini söyleyen mahkumlar ile mahkum yakınları, izinlerin uzatılmasını talep ediyor. 

KABİNE SONRASI AÇIKLAMA GELEBİLİR

Önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında bu konunun gündeme gelmesi bekleniyor. Konunun gündeme gelmesi ve bir uzatma kararı alınması durumunda kabine sonrası açıklama gelebilir.

KABİNE SONRASI AÇIKLAMA GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN