Mahkumlara Corona İzninde Flaş Gelişme-Açık Cezaevi İzinleri Uzatılacak mı?

Mahkumlara verilen covid 19 izni ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada iznin tekrar uzatılabileceğine yer verildi.

Mahkumlara Corona İzninde Flaş Gelişme-Açık Cezaevi İzinleri Uzatılacak mı?

Mahkumlara korona izni uzatılacak mı?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle cezaevleri boşaltıldı ve on binlerce mahkuma coronavirüs izni verildi. Açık cezaevlerindeki mahkumlara izin verilmesi sonrası mahkumlar evlerine geldi. 

25 EYLÜL AÇIKLAMA GELDİ---AÇIKLAMA İÇİN TIKLAYIN

Hürriyet'ten Oya Armutçu 'nun bugün kaleme aldığı yazısında : Adalet Bakanlığı'nca, salgının seyrine göre Sağlık Bakanlığı'nın önerisi ile hükümlülerin bu izni üçüncü ve son kez ekim ve kasım aylarını kapsayacak şekilde iki ay daha uzatılabilecek. Böylece, infaz düzenlemesinin geçici maddesi ile getirilen salgın izni 1 Aralık itibarıyla sona ermiş olacak.

YENİ SALGIN OLMASI DURUMUNDA...

Salgında yeni dalganın olması durumunda iznin uzatılması tekrar gündeme gelecek. Ancak olağanüstü bir durum yaşanmazsa, gereken tedbirler alınırsa farklı bir düzenleme olmazsa hükümlüler 1 Aralık günü cezaevlerine dönecek. 

Yeni infaz düzenlemesi kapsamında evde salgın izninde geçirilen süreler infazdan düşürülüyor. Salgın izni sürecinde cezasının infazını, evde izinde tamamlayan hükümlüler bir daha cezaevine geri dönmeyecekler. Bakiye cezası kalan hükümlüler ise 1 Aralık'ta cezaevine geri gelmiş olacaklar.

SON DUYURU

CTE 'den corona izni ile ilgili yayımlanna son duyuru şu şekildeydi:

"7242 sayılı Kanun ile hüküm altına alınan 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun‘un Geçici 9. Maddesi ile; açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan ve uygun şartları taşıyan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen hükümlüler, yasanın Resmi Gazetede yayımlanmak suretiyle yürürlüğe girdiği 14/04/2020 tarihi itibariyle 31/05/2020 tarihine kadar Covid-19 iznine gönderilmiştir. 

31 Mayıs 2020 tarihinde sona eren Covid-19 izin sürelerine ilişkin Sağlık Bakanlığının salgın riskinin ortadan kalkmamış olması sebebi ile Covid-19 izin sürelerinin uzatılması gerektiği şeklindeki önerisi üzerine, söz konusu yasa kapsamında Covid-19 izninden yaralanan hükümlülerin bu yasa kapsamındaki izin sürelerinin 31 Mayıs 2020 tarihinden itibaren iki (2) ay süre ile uzatılmasına karar verilerek kamuoyuna duyurulmuştur.

Covid-19 iznine ilişkin sürelerin 31/07/2020 tarihinde sona erecek olması dolayısıyla, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün 22/07/2020 tarih ve 13588366-149-E.1224 sayılı yazısı ile Covid-19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen Covid-19 izin sürelerinin iki (2) ay süre ile uzatılmasına dair önerisi doğrultusunda ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan ve uygun şartları taşıyan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen hükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 5275 sayılı Kanun’un Geçici 9/5. Maddesi uyarınca 31 Temmuz 2020 tarihinden itibaren iki (2) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir."

Peki sizce corona izni uzatılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA