Mahkumlara Af ve Nafaka İçin Flaş Gelişme-Bir Değişiklik Daha (Cezaevleri Boşalacak mı?)

Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesinde yeni değişiklik yapıldığı bildirildi. TBMM'ye bu hafta gelecek infaz düzenlemesi ile ilgili detaylar ve nafakada son durum haberimizde.

Mahkumlara Af ve Nafaka İçin Flaş Gelişme-Bir Değişiklik Daha (Cezaevleri Boşalacak mı?)

İnfaz düzenlemesinde yeni detay.

Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesinde son aşamaya gelindi. Teklif geçtiğimiz gün TBMM 'de son kez görüşüldü. AK Parti ile MHP 'li Milletvekilleri bir toplantıda bir araya geldi ve infaz düzenlemesinin son şekli hakkında bilgi alış verişinde bulundu. 

İnfaz sisteminde köklü değişiklikler yapmayı öngören düzenlemeyi önümüzdeki hafta siyasi partilere sunacak AK Parti, 23 Mart 2020 günü bir kez daha MHP 'nin Hukukçu isimleri ile konuyu masaya yatıracak. 

HANGİ SUÇLAR GİRECEK

Yarın yapılacak toplantının ardından hangi suçların infaz düzenlemesi kapsamına gireceği kesinleşecek.

Daha önce bir açıklama yapan AK Partili isimler , infaz düzenlemesinde altı suçun (cinsel istismar, uyuşturucu, örgütlü suçlar, terör suçları, kasten adam öldürme ve mükerrer suçlar) kapsam dışı tutulması üzerinde karar almıştı.

YENİ DÜZENLEME

Edinilen son bilgilere göre siyasi partilere kasten adam öldürme ve bazı terör suçları hariç, diğer suçların cezalarında da kademeli olarak indirime gidilmesi için düzenlemenin masada olduğu ve bu teklifin diğer partilerle görüşüleceği öğrenildi.

AK Parti' nin hukukçu isimleri , konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Terör suçları için örneğin örgüt propagandası yapma gibi suçlarda da cezaevinde geçirilen sürenin yüzde 75'ten yüzde 67'ye düşürülmesi düşünülebilir. Ancak bu konuda MHP'nin itirazı söz konusu olabilir. Bunlar görüşülecek. Uzlaşma sağlanırsa kapsam genişler ve bazı terör suçları da kapsama alınır" dedi.

Peki sizce hangi suçlar infaz düzenlemesi kapsamında olmalı? Corona nedeniyle cezaevleri boşaltılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

EĞER UZLAŞMA OLURSA...

Yarın yapılacak toplantı sonrası teklif diğer partilerle de görüşülecek ve bir hafta içinde meclise sunulacak. Eğer düzenleme yasalaşırsa cinsel istismar, uyuşturucu, örgütlü suçlar ve bazı mükerrer suçlarla ilgili olarak cezaevinde geçirilen süreler yüzde 75'ten yüzde 67'ye düşecek. Diğer suçlarla ilgili olarak cezaevinde geçirilecek sürenin yüzde 50'ye düşeceğ i netleşmiş durumda.

ERDOĞAN 'IN O SUÇA İTİRAZI VAR

Haksız tahrikle ada öldürmenin infaz düzenlemesine dahil edilip edilmeyeceği merak ediliyordu. Ancak AK Partili isimler, konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve "Adam öldürme suçu ile ilgili olarak infaz indirimi yapılmasına Cumhurbaşkanı'nın da itirazı var. Kasten adam öldürme suçundan cezaevinde geçirilen süre 24 yıl. Bunda bir indirim yapılması zaten düşünülmüyor. Ama haksız tahrikle adam öldürme suçunun infazında bir indirim olur mu diye tartışılıyor. Haksız tahrikle adam öldürme suçundan cezaevinde geçirilen süre 18 yıl. Bunun infazında indirime giderseniz, bu sefer cezaevinde kalma süresi iyice düşecek. Buraya da dokunmayabiliriz. Mevcut şekilde kalabilir. Tüm bunlar artıları eksileri ile değerlendiriyor. Kamuoyundaki adalet duygusunu zedelemeyecek, cezasızlık algısına yol açmayacak şekilde hazırlık yapılıyor"  ifadelerini kullandı.

NAFAKA VE ERKEN EVLİLİK

Daha önce 2. yargı paketi ve infaz düzenlemesinde yer alacağı bildirilen nafaka düzenlemesi ile erken yaşta evlilik düzenlemelerinin bu pakette yer almayacağı öğrenildi. AK Parti 'den yapılan açıklamada "Bu iki konuyla ilgili çalışmalar henüz tamamlanmadı. Ayrı bir çalışma olarak gündeme getirilecek. Bu iki konuda da yine partiler arasında uzlaşma aranacak" denildi.

Mahkumlara af bekleyen kadın erkekler bu adreste: Bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL

AF HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN...

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN