Mahkumlara Af İçin Süreç (Af Ne Zaman Çıkacak)

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül af yasası ile ilgili geçtiğimiz hafta bir açıklama yaptı ve konunun, bu hafta meclisin açılması ile birlikte meclis gündemine geleceğini söyledi. Ancak Meclisin açılması yine ertelendi.

Mahkumlara Af İçin Süreç (Af Ne Zaman Çıkacak)

Mahkumlara af için meclis işaret edildi.

Mahkumlara af olarak bilinen ceza indirimi meselesi için geçtiğimiz gün açıklama geldi. Bir televizyon programına konuk olan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül mahkumlara af ile ilgili bakanlık olarak bir çalışmalarının olmadığı , bunun için takdirin mecliste olduğunu söyledi.

Sunucunun af ile ilgili sorduğu soruya bakan Gül, O konuda bildiğiniz gibi hem MHP 'den hem AK Parti 'den de açıklamalar oldu. Bu konu yapıldı yapılacak gibi. Meclis açıldığında bu konu AK Parti grubu başta olmak üzere konuşacağımız Meclisin takdirinde olan bir konu. " diyerek konunun meclisin takdirinde olduğunu , af meselesinin mecliste çözüleceğini söyledi. 

ÖNERİLER ÜZERİNDE ÇALIŞMA VAR

Bakan Gül, bu konuda teknik çalışmalar için önerileri olduğunu söyledi. Meclisin açılmasının ardından AK Parti ile MHP 'nin bu konuda çalışacağını söyleyen Bakan Gül, "Özellikle yaşlı, kadın, engelli, hamile infazının evde çekilmesi, hafta sonu infazı, infaza yönelik iyi halin de değerlendirildiği, denetimli serbestliğin kapsamının genişletilmesi gibi çok sayıda öneri var. Önümüzdeki hafta meclis açıldıktan sonra konu meclisin takdirince olacak." dedi.

AF  bekleyen kadın erkek vatandaşlar bu sayfada  >>> TIKLA TAKİP ET

MECLİS BUGÜN AÇILACAKTI AMA...

Bakan Gül  açıklamasında meclisin bu hafta açılacağını ve konunun meclis gündemine geleceğini söyledi. Bu açıklama sonrası meclisin açılacağı gün geldi. TBMM Genel Kurulu bugün toplanacak. Ancak gündem Libya olduğundan dolayı af meselesinin bugün gündeme gelmesi beklenmiyor.

Ancak Meclisin 2020 çalışmalarına başlaması ile konunun önümüzeki günlerde Meclise geleceği Bakan Gül tarafından bildirildi.

Ancak TBMM 'nin son oturumunda Meclisin açılışının ertelendiği ve 14 Ocak 2020 Salı günü saat 15.00’te Meclis Genel Kurulu 'nun toplanması kararı alındı. 

Af yasası için Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 konuya dokunulmamasını istediğini söyledi ve o konuları şöyle sıraladı:

Cinsel saldırı suçları.

Örgüt ve terör suçları.

Uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili suçlar.

Mükerrer suçlar. Yani mükerrer işlenen cinayetler.

Peki sizce hangi genel af mı yoksa kısmi af mı çıkmalı ? Hangi suçlara çıkmalı?

AF HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN