Mahkumlara Af İçin Kritik Gün

Mahkumlara af gelecek mi? gelmeyecek mi? Af konusunda tavrı en çok merak edilen parti AK Parti. Bugün düzenlenecek MYK 'da af konusu gündeme gelecek.

Mahkumlara Af İçin Kritik Gün

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu bugün toplanacak.

Kritik MYK öncesi en önemli başlık Milliyetçi Hareket Partisinin af tasarısı. Bugün düzenlenecek olan AK Parti MYK'sında masaya yatırılacak olan af tasarısı, tüm yönleri ile ele alınacak. Bu tasarının MYK gündemine alınma nedeni ise, seçimlerde yapılan ittifaka zarar gelmemesi. AK Parti af meslesini tüm yönleri ile bugün MYK 'da gündeme alacak. Seçim öncesi AK Parti af konusunda olumsuz görüş bildirmiş, ancak MHP'nin seçim beyannamesinde af yer almıştı. Seçim sonrası ise af konusu üzerinde MHP çalışmaya başlayıp tasarı hazırlamıştı. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın bugün kaleme aldığı haberinde, bugünkü MYK 'da af meselesi ile yerel seçimler iki önemli başlık olacak.

AK Parti, yapılacak olan bu düzenlemenin af olarak değil birden fazla yöntemle olduğunu belirtiyor. Af meselesinin meclisten geçmesi için en az 3360 vekilin oyu gerekiyor.

CHP AF KONUSNDA NE DİYOR?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu af konusnda “Bu konuda ciddi endişeler var. Önce bakalım Erdoğan ve partisi ne diyecek? Bu teklifin kapsamı ne olacak? Evet derse geçmişteki yolsuzluk olaylarının faillerini da kapsayacak mı? Bilemiyoruz. Bekleyip görmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Af tasarısını hazırlayan Feti Yıldız, "Genel af TBMM’nin yetkilerinde var ve 87. maddeye göre de 5’te 3 çoğunlukla alınır. Yani şu anda 360 milletvekiline ihtiyaç duyar." dedi ve sözlerine "Milliyetçi Hareket Partisi’nin 50 milletvekili var. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tamamı bizim teklifimize lehte oy kullansa dahi, yine 360 milletvekili olmaz. Genel affın şartları şu anda yok." dedi.

Kamubulteni.com | Ankara