'Maaş Zammı İstemeyen İYİ Parti Sincan Belediye Meclis Üyelerine Vatandaştan Tam Destek'

Ankara Sincan Belediye Meclisinde geçtiğimiz gün belediye meclis üyelerinin huzur hakkı artışı gündeme geldi. İYİ Partili meclis üyeleri 'Bizim böyle bir talebimiz yok, vatandaşımız zor durumdayken ücretlerimizde artış istemiyoruz' derken, diğer partilerin meclis üyeleri bu teklife sıcak bakmadı. AK Parti ve MHP'li üyelerle İYİ Partili üyeler arasında yaşanan tartışma Türkiye'de de gündem olurken, Sincan İYİ Parti Belediye Meclis üyelerinin 'Ücret artışı' konusunda red oyu kull

'Maaş Zammı İstemeyen İYİ Parti Sincan Belediye Meclis Üyelerine Vatandaştan Tam Destek'

'Maaş Zammı İstemeyen Sincan Belediye Meclis Üyelerine Vatandaştan Tam Destek' 

Ankara Sincan Belediye Meclisinde geçtiğimiz gün belediye meclis üyelerinin huzur hakkı artışı gündeme geldi. İYİ Partili meclis üyeleri 'Bizim böyle bir talebimiz yok, vatandaşımız zor durumdayken ücretlerimizde artış istemiyoruz' derken, diğer partilerin meclis üyeleri bu teklife sıcak bakmadı. AK Parti ve MHP'li üyelerle İYİ Partili üyeler arasında yaşanan tartışma Türkiye'de de gündem olurken, Sincan İYİ Parti Belediye Meclis üyelerinin 'Ücret artışı' konusunda red oyu kullanmasına rağmen , AK Partili ve MHP'li üyelerin oylarıyla ücretlerde artışa gidildi. 

Sincan İYİ Parti İlçe Başkanı ise , gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, 'Halkımızdan özür diliyoruz, gerekli gayreti gösterdik' dedi.  İlçe başkanının tutumu ise takdir topladı. Başkan Ali Göven, "Sincan Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısına Ülke genelinde iğneden ipliğe yapılan son zamları protesto etmek için kendi maaşlarına zam istemeyen İyi parti damga vurdu.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan 'ın katılmadığı Başkan vekili Fatih Omaç'ın meclisi yönettiği toplantida MHP ve Ak Parti gruplarinin meclis üyelerinin huzur hakkı ücretlerinin artış talebine, İyi Parti grubu hükümetin yaptığı son zamları protesto etmek için red oyu kullanarak artmaması gerektiği yönünde görüş belirtti ve meclis üyeleri arasında sözlü tartışma çıktı . Bunun üzerine oturuma 5 dakika ara verildi . Verilen aranın ardından yeniden toplanan Sincan Belediye Meclisinde huzur hakkı artışı oylaması İYİ Partili Meclis üyelerinin red oyuna karşın Akp ve Mhp li meclis üyelerinin evet oyu ile meclisten geçmiş oldu.Sincan belediyesi'nde İYİ partinin Mücadelesine sözlü saldırılara maruz kalmamıza rağmen huzur hakkı yani Meclis üyeleri maaş artırımına engelleyemedik Sincan halkından özür diliyorum AKP ve MHP’nin oyları 37 İYİ " ifadelerini kullandı.

Sincan'daki bir çok esnaf ve vatandaş İYİ Partili meclis üyelerinin bu hareketinin takdire layık olduğunu belirtirken, ismini paylaşmak istemeyen bir esnaf, "Oy zamanı buraya geldi bir çok AK Partili, yüzümüze güldüler, çayımızı içtiler. Allah var , AK Partiliyiz oyumuzu verdik, ama pişmanız kardeşim. Sn. Cumhurbaşkanımız bunları görecek. Görmeli, İstanbul gitti, Ankara gitti, Antalya, Mersin, Adana, daha nereler gitti. Bakın bizim akrabalarımızın arsaları hep istimlak edildi. Bahane buluyorlar, dava açılıyor, vatandaş davayı kazanıyor, üst mahkemeye götürüp arsaların paralarını ödemiyorlar. Millet bunlara mı çalışacak, yeter artık ya" dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA