Lokanta, Kafe, Kıraathane ve Kahvehaneler Açılıyor Ama...

1 Haziran 2020 günü lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi ve dernek lokallerinin açılacağına yer verildi. Açılacak bu mekanlarda bazı istisnalar olacak. işte o istisnalar.

Lokanta, Kafe, Kıraathane ve Kahvehaneler Açılıyor Ama...

Kahvehane, kıraathane, pastane, restoran, çay bahçeleri ve lokaller açılacak ama...

İçişleri Bakanlığı tarafından bir genelge yayımlandı. 81 şehirdeki Valiliklere gönderilen genelgede 1 Haziran sonrası kafeler, lokantalar, restoranlar, kıraathaneler, kahvehaneler, dernek lokallerinin açılmasına karar verildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, talimatları doğrultusunda; salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, izolasyonu temin etme, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçildiği belirtildi.

Yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi:

"Faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan/kısıtlanan lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokallerinin (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'a kadar hizmet vermeye başlayacak. Kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi olmayacak."

KAHVEHANELER, KIRAATHANELER, LOKALLER AÇILACAK AMA...

Yaymlanan genelgede lokallerin, dernekler, kahvehane ve kıraathanelerin açılacağı ancak iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetlerinin yapılmayacağına yer verildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA