KYK Burs Kredi Sonuç Sayfasındaki İlgili TCKN ile Eşleşen Kredi Numarası Bulunamadı Hatası Ne Demek?

KYK burs kredi sonuçları açıklandı ama birçok adayın sonuç sayfasında tckn bulunamadı yazısı çıktı. Peki ilgili tckn ile eşleşen kredi numarası bulunamadı hatası nedir? İşte detaylar.

KYK Burs Kredi Sonuç Sayfasındaki İlgili TCKN ile Eşleşen Kredi Numarası Bulunamadı Hatası Ne Demek?

TCKN ile eşleşen kredi numarası bulunamadı ne demek?

KYK burs ve kredi sonucuna bakan adayların karşılaştığı sorunlardan biri TCKN ile eşleşen kredi numarası bulunamadı sorunu. Bu sorula karşılaşan adaylar , kendilerine burs ya da kredi çıkıp çıkmadığını merak etti. Peki TCKN ile eşleşen kredi numarası bulunamadı ne demek? Ne anlama geliyor? 

BURS SONUÇLARINA NASIL BAKILIR?

KYK kredi ve burs sonuçlarına hem GSB hem de e devlet kapısı üzerinden bakılıyor. GSB sayfası üzerinden bakmak isteyen adayların sonuc.gsb.gov.tr adresine gitmesi gerekmektedir. E Devlet şifresi ile sonucunu öğrenmek isteyenlerin ise aşağıdaki linke gitmesi gerekiyor:

e devlet şifrenizle giriş yapmak için de yine sonuc.gsb.gov.tr adresine gidin. Bu sayfaya gittikten sonra karşınıza çıkan ekranın sağ tarafında bulunan e Devlet girişi kısmına tıklayıp giriş yapın.

TCKN BULUNAMADI HATASI NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunamadı hatası birçok adayda çıktı. eski ya da yeni kimliğinizle giriş yapıp bu sorunla karşılaşıyorsanız e Devlet girişi kısmından giriş yapıp sonucunu öğrenmeye çalışın. Hala aynı hatayı veriyorsa GSB iletişim numarasından Gençlik ve Spor Bakanlığı Kred Yurtlar Kurumu'nu arayarak bilgi alın.