KYK Burs Başvurusunda Gençlik Merkezi Üyeliği Sorusu (Gençlik Merkezi Platformu Üyesi Ne Demek?)

KYK burs kredi başvurusunun başlaması sonrası binlerce kişi müracaatını yaptı. Başvurusunu yapanlar , Gençlik Merkezi Üyesiyim kısmına takıldı.

KYK Burs Başvurusunda Gençlik Merkezi Üyeliği Sorusu (Gençlik Merkezi Platformu Üyesi Ne Demek?)

KYK burs başvurusunda gençlik merkezi eklemesi.

2020-2021 eğitim öğretim yılı Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu burs kredi başvurusu önceki gün başladı. Kredi ve burs başvurusunun başlamasının ardından on binlerce aday e  Devlet kapısına gitti ve başvurusunu yaptı. Binlerce aday yoğunluk nedeniyle başvurusunu yapamazken başvurusunu yapanların aklına gençllik merkezi üyesi butonu takıldı. 

GSB GENÇLİK MERKEZLERİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Türkiye genelinde 198 gençlik merkezi var. Konu ile ilgili GSB'den yapılan açıklamada "Yurt genelinde 198 gençlik merkeziyle, üyelerine, ‘Merkezimizde Sen Varsın’ diyen gençlik merkezleri, sanatsal ve bilimsel eğitimlerin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerle de gençlerin gözdesi oluyor." denildi. Açıklamanın devamında , "2002 yılında 11 bin 614 olan üye sayısı Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kuruluş yılı olan 2012’den sonra hızla yükselerek, 2015 yılı Nisan ayı itibariyle merkezlere üye olan gençlerin sayısı 1 milyon 15 bin 248 kişiye ulaştı." denildi.

KYK BAŞVURUSUNDA SORULAN YER

KYK başvuru ekranında adayların karşısına aşağıdaki ekran çıkıyor.

Burada sorulan soru, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezi üyesi olup olunmadığı sorusudur. Gençlik mekrezi üyesi olmanın burs almada avantaj sağlayıp sağlamadığına ilişkin bir açıklama yapılmadı. 

Üniversitelilere 3200 TL'ye kadar burs verilecek. Başvuru detayları için TIKLAYIN

CHP'Lİ VEKİLDEN AÇIKLAMA

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kredi ve Yurtlar Kurumu başvurusunda öğrencilere "AK Parti'nin gençlik yapılanmalarına üye olup olmadığının" sorulduğunu belirtti ve "AKP'li olmayanın okumaya hakkı yok mu?" dedi.