Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısını İşaret Etti

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısını İşaret Etti

Kurban Bayramı tatiliyle ilgili soruya yanıt verdi. Kurban Bayramı tatili süresiyle ilgili konunun çalışıldığını söyleyen Erdoğan, ulusa sesleniş konuşmasında kesin sürenin açıklanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban bayramıyla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Çünkü tatil süreci sanki böyle 10 ile 9 arasında dolaşıyor. Ama bunu en azından millete seslenişte halkıma duyuracağım." ifadelerini kullandı.

AŞILAMA ÇALIŞMALARI

Her şeyden önce şu anda 58 milyonu aşmış vaziyetteyiz aşılamada. Şimdi aşılamada da biliyorsunuz kademe sistemi ayrıca yaş gruplarına göre getiriyoruz.

Biontech'ten gelen bir miktar aşı var. Sinovac'tan bir miktar aşı geldi, geliyor.

Bütün bunlarla beraber en yakın zamanda Uğur bey ve eşi misafirlerimiz olacaklar. Biontech'te çok daha seri adım atacağız. Diyarbakır'daki aşılamadaki isteksizliği de ne yapıp yapıp gidereceğiz. Batı illerinde nasıl oluyorsa ben Diyarbakır'da da aşının süratle aşılanmanın olacağına inanıyorum.

Şu anda oranda Diyarbakır'da sıkıntımız var, ben bunu aşacağımıza inanıyorum.

AFGANİSTAN GÖRÜŞMELERİ

Dün Savunma Bakanımız ABD Savunma Bakanıyla da görüşmesini yaptı. Bu konuyla ilgili olarak da biz şu anda Amerika'yla NATO'yla görüşmeleri yapmak suretiyle Türkiye'nin görev alanı ne olacak? Burada neleri kabulleniyoruz, neleri kabullenmiyoruz? Bunların kararlarını aldık. Ve NATO müzakerelerimde sayın Biden ile konuştuk. Ve en ideal şekilde Afganistan'da bu adımı inşallah atmış olacağız.