Kurban Bayramı Tatili 9 Gün mü? İşte Kurban Bayramı Arife ve 1. Günü

2019 yılı Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak? Kurban Bayramı Arife günü ne zaman? Kurban Bayramı ilk günü hangi güne denk geliyor? Kaç gün tatil olacak ? İşte detaylar.

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün mü? İşte Kurban Bayramı Arife ve 1. Günü

Kurban Bayramı ne zaman? Tatil 9 gün mü?

2019 yılı Kurban Bayramı için geri sayımda sona geliniyor. İslam Alemi tarafından mübarek olarak görülen iki bayramdan biri olan Kurban Bayramı 'nın yaklaşması ile birlikte vatandaşların en çok araştırdığı konu , Kurban Bayramı 'nın ne zaman olduğu , hangi güne denk geldiği , Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olup olmadığı konusu oldu. Peki Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı ? Kurban Bayramı ilk günü ne zaman? İşte detaylar.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tatilin süresi henüz belli olmadı. Vatandaşlar hükümetten tatil süresi açıklaması bekliyor. 

İŞ GÜCÜ KAYBO OLACAĞI NEDENİYLE..

Turizm sektörü haricindeki diğer sektörler, 9 günlük tatilin iş gücü kaybına yol açacağı nedeniyle tatilin uzamamasını isterken, turizm sektörü de artık umudunu yitirmek üzere.

Kurban Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla birlikte artık bu zamandan sonra açıklanacak bir tatil kararının tatilcilerin planlarını çok etkilemeyeceği belirtiliyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2019 yılı Kurban Bayrmaı 11 Ağustos ile 14 Ağustos günleri arasında. 11 Ağustos Pazar günü 2019 yılı Kurban Bayramı 'nın ilk günü olarak idrak edilecek. 

10 Ağustos günü Arifee günü olacak. 11 Ağustos Pazar günü Kurban Bayramı 'nın ilk günü. Pazartesi 2., Salı 3, Çarşamba ise Kurban Bayramı 'nın son günü olacak.

TATİL NE KADAR?

9 günlük tatil açıklaması gelmemesi durumunda Kurban Bayramı tatili Cuma mesai çıkışı ile başlayacak ve 14 Ağustos 'ta sona erecek. Vatandaşlar 15 Ağustos 'ta işbaşı yapacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA