Kurban Bayramı'nda 81 Şehirde Sokağa Çıkma Yasağı İçin Kritik Anket (Bayram Ne Zaman?)

Korona nedeniyle Ramazan Bayramı 'nda Türkiye geneli sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Peki Kurban Bayramı'nda da sokağa çıkma yasağı olacak mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 2 hafta önce yaptığı açıklamada Kurban Bayramı için henüz bir kısıtlamanın gündemlerinde olmadığını söylemişti. Son ankette ise çarpıcı sonuçlar çıktı.

Kurban Bayramı'nda 81 Şehirde Sokağa Çıkma Yasağı İçin Kritik Anket (Bayram Ne Zaman?)

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı açıklaması.

Sokağa çıkma yasaklarının sona ermesi, seyahat yasaklarının kaldırılması ve işyerlerinin açılmasının ardından evden çıkmayanların oranında ciddi şekıilde azalma olduğu görüldü. Yapılan son araştırmaya göre yasak dönemlerinde vatandaşların yüzde 25 'i evden çıkmadı. Ancak yasakların kaldırılmasının ardından bu oran yüzde 5 seviyesine kadar geriledi. 

NG Araştırma adlı şirket tarafından yapılan normalleşme anketinde normalleşme sonrası evde kalanların sayısında ciddi oranda düşüş görüldü. Kısıtlama dönemlerinde her 100 vatandaştan 25 'i evden çıkmazken normalleşmeye girilmesi sonrası her 100 kişiden sadece 5 'i evde kalıyor. 

Evden çalışma uygulamasının birçok işyeri tarafından sonlandırılması sornası işe gidenlerin sayısında 2 kat artış görülürken 

Sokağa çıkma yasaklarının devam etmesini isteyenlerin oranında da ciddi oranda düşüş var. Daha önce hafta sonları yasaklar devam etsin diyen kesim yüzde 83 iken şimdi yüzde 43 seviyesinde .

İŞSİZLİK KORKUSU

Normalleşme ile birlikte tüm işyerleri açıldı ve vatandaşların çoğu işyerlerine giderek çalışmaya başladı. Devlet piyasalara normalleşme yardımlarına devam ederken her 10 vatandaştan 9 'u ekonominin salgından olumsuz etkilendiğini dile getirdi. 

Ankete katılanların yüzde 81 'lik kesimi ise önümüzdeki dönemde işsiz kalmaktan korkuyor. 

İKİNCİ DALGA OLUR MU?

Ankete katılanların büyük çoğunluğu ise ikinci dalganın görülebileceği beklentisinde. Bu oran yüzde 84. 

BAYRAMDA YASAK OLSUN MU?

Söz konusu araştırmada vatandaşlara Kurban Bayramı 'nda yasak olsun mu sorusu soruldu. 

Ankete göre her 2 kişiden biri , bayramda bir yakınını ziyaret edeceğini söyledi. Sadece en yakınlarını ziyaret edeceklerini , onlarla bayramlaşacağını söyleyenlerin oranı ise yüzde 40. 

Her 100 kişiden 70 kişisi ise Kurban Bayramı 'nda sokağa çıkma yasağının olmasını istiyor. 

Peki sizce Kurban Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı Olmalı mı? Ankete Katılmak İçin  TIKLAYIN

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2020 yılı Kurban Bayramı 1. Günü 31 Temmuz 2020 Cuma.