Kritik Kararlar İçin Saat Belli Oldu (65 Yaş Üstü 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı , Düğün Salonları ve Berberlerin Açılması)

Sokağa çıkma yasağının bu hafta 1 Mayıs nedeniyle 3 güne çıkarılması , okulların açılması ve 20 yaş altı ile 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağında esnetilmeler yapılması konuları bugün kabine toplantısında gündeme gelecek.

Kritik Kararlar İçin Saat Belli Oldu (65 Yaş Üstü 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı , Düğün Salonları ve Berberlerin Açılması)

Kabine toplantısı bugün yapılacak.

Milyonların gözü kulağı , bugün düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın başkanlığında düzenlenecek kabine toplantısında önemli konular ele alınacak.

1 Mayıs gününün de eklenmesi ile birlikte önümüzdeki hafta 3 gün sokağa çıkma yasağının gündeme gelmesi bekleniyor. Sokağa çıkma yasağının 3 güne çıkması konusu bugün karara bağlanacak ve toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak. 

OKUL KARARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın başkanlığında düzenlenecek kabine toplantısında okulların açılma tarihi de ele alınacak. Geçtiğimiz ay yapılan açıklamada okulların 30 Nisan tarihine kadar tatil edildiğini , ilkokul , ortaokul ve lise öğrencileri için eğitimlerin 30 Nisan 'a kadar evden yapılacağına yer verildi. 

Bugün düzenlenecek kabine toplantısında bu durum ele alınacak ve okulların 30 Nisan 'dan sonra açılıp açılmayacağı konuşulacak. 

Okulların yanı sıra turizm sezonunun ne zaman açılacağı konusu da gündeme gelecek. 

YASAKLARIN ESNETİLMESİ

Öte yandan pandemi sonrası ülke genelinde, 31 şehirde başlayan yasaklarda da bazı esnetilmeler yapılması gündeme gelecek. 65 yaş üstü vatandaşların günün belli saatlerinde sokağa çıkabilmesi, 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasına bazı esnetilmeler yapılması konuları da gündeme gelecek.

BERBER VE DÜĞÜN SALONLARI İLE DİĞER YASAKLAR

Düğün salonlarının açılması, berberlerin yeniniden hizmete girmesi gibi konuların da gündeme gelmesi ve karar verilmesi bekleniyor.

TOPLANTI SAAT KAÇTA?

Kabine toplantısı saat 15.00 'da başlayacak. Toplantının saat 19.00 'da sona ermesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan , toplantı sonrası ulusa sesleniş konuşması yapacak. Konuşa açıklanınca haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN