Kreş, Spor Salonları ve Dershanelerin Açılış Tarihi Açıklandı

Koronavirüs nedeniyle kapatılan dershane, kreş ve spor salonlarının açılış tarihi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte kreş, spor salonları ve dershanelerin açılış tarihleri.

Kreş, Spor Salonları ve Dershanelerin Açılış Tarihi Açıklandı

Kreş , spor salonları, dershaneler ve kurslar ne zaman açılacak?

Koronavirüs salgınının Türkiye 'de görülmesinin ardından bir dizi tedbir alındı. Alınan önlemler kapsamında birçok işyeri kapatıldı. Geçici olarak kapatılan işyerleri, dükkanlar normalleşme adımları çerçevesinde yeniden açılacak. Normalleşme için ilk açıklama geçtiğimiz gün geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptğı açıklamada normalleşme adımlarının bu hafta başlayacağını söyledi.

KREŞLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Normalleşme adımlarımlarında merak edilen konulardan biri kreşler oldu. Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde olan, MEB bünyesinde olan ve bağımsız olan okullar ile anaokullarının 1 Haziran sonrası açılmasının planlandığı öğrenildi. 

DERSHANELER

Dershanelerin de 1 Haziran sonrası açılması ve eğitimlerin devam etmesi bekleniyor. 

SPOR SALINLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Spor meraklıları ise spor salonlarının, fitness'ların ne zaman açılacağını merak ediyor. Konu ile ilgili alınan son dakika blgilerine göre spor salonlarının ise haziran ayının son haftası açılmasının planlandığı öğrenildi. Dans okulları, futbol ve basketbol okullarının ikinci aşamada açılması hedefleniyor.

BİLİM KURULU TAMAM DERSE...

Kreşler, dershaneler ve spor salonlarının açılması için tahmini tarihler belirlendi. Ancak bu süreçte korona yayılma hızına , vaka sayılarına bakılacak. TVaka sayısında azalma görülürse normalleşme takvimi kesintisiz devam edecek. Ancak vaka sayılarında olumsuz bir tablo, normalleşme takvimini değiştirecek. Bu konuda Bilim Kurulu 'nun görüşleri dikkate alınacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA