KPSS Sorusu: Malazgirt Ovası Hangi İlimizde? İşte Cevap

2018 Ortaöğretim sınavında, adaylara Anadolu 'nun kapılarının Türklere açıldığı savaşın yapıldığı Malazgirt Ovası 'nın hangi ilde olduğu sorusu soruldu?

KPSS Sorusu: Malazgirt Ovası Hangi İlimizde? İşte Cevap

KPSS'de Malazgirt Ovası 'nın nerede olduğu sorusu soruldu.

Bugün yapılan ve saat 12,25 'te sona eren lise KPSS'sinde adaylara Malazgirt Ovasının nerede olduğu sorusu yönlendirildi. Geçtiğimiz gün Devlet Büyüklerinin katılımı ile yıldönümü de kutlanan Anadolunun kapılarının türklere açıldığı Malazgirt Ovası 'nın nerede olduğu sorusunun cevabı merak ediliyor.

Malazgirt, Muş ilinin bir ilçesidir. Ovası, kalesi ve tarihi Malazgirt Meydan Muharebesi ile tanınmış bir ilçedir. İlçenin yüzölçümü 1534 km²'dir. Muş iline 137 km uzaklıktadır. İlçe, doğusunda Patnos, batı­sında Bulanık, güneyinde Ahlat ve kuzeyinde Murat Nehri ile çevrilidir.

Malazgirt ovası, Muş şehir alanının doğu bölgesinde yer aldığı bilinmektedir. Çok geniş bir bozkır görünümüne sahip olan bu ovanın bilinen yüzölçümü değeri yaklaşık olarak 450 km2 olduğu tahmin edilmektedir. Muş’un meşhur ovalarından birisi olduğu bilinen Malazgirt Ovası aynı zamanda Murat ırmağının kuzey batısından geçer. Malazgirt ovası güney kısmında yer alan Süphan Dağı ile uzantıları sebebiyle de Van Gölünden ayrıldığını söyleyebiliriz.

KPSS SONUCU AÇIKLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK , KPSS PUANI İLE MEMUR ALIMLARINI ANBE AN TAKİP ETMEK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER