KPSS Puanı En Düşük Aday Büro Personeli Olarak İşe Alındı! Genel Sekreter: Biz de Şaşırdık...

Nihat Hatipoğlu'nun rektör olarak görev yaptığı Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde büro personeli alımına başvuru yapanlar arasında KPSS Puanı en düşük adayın seçilmesi tepkileri de beraberinde getirdi.

KPSS Puanı En Düşük Aday Büro Personeli Olarak İşe Alındı! Genel Sekreter: Biz de Şaşırdık...

Üniversitenin genel sekreteri, alımla ilgili yöneltilen sorulara yanıt verirken, Nihat Hatipoğlu'nun bu tür durumlarda çok duyarlı olduğunu,  bu şekilde alım istemediğini, alıma ilişkin kendilerinin de şaşkın olduğunu söyledi. Gaizantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde 11 Aralık 2020'de bir kişinin alınacağı sözleşmeli büro personeli alımı ilanına çıktı. İlandaki özel şartları yerine getiren 13 kişi başvuru yaparken, başvuru yapanlar arasında en düşük KPSS puanına sahip şahıs önceki gün üniversiteye personel olarak alındı.

Çağatan Akyol'un haberine göre üniversitenin genel sekreteri Mehmet Kara, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Rektör hocamız Nihat Hatipoğlu bu konularda çok hassas bir insan. Bize özellikle 'Şeffaf olun' uyarısı yapıyor. Aranan şartlar, daha vasıflı ve kaliteli eleman almak için. Biz de çok şaşkınız bu duruma. Bizi de tatmin etmedi" ifadelerini kullandı.