Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybedenler Nasıl Defnedilecek?

Yeni tip koronavirüs nedeniyle ölenler nasıl gömülecek? defin işlemleri islami usullere uygun olacak mı? gibi soruların yanıtları belli olmaya başladı. Türkiye'de ilk ölümlü vakanın görülmesinin ardından sosyal izolasyon, hijyen kuralları gibi konular da dikkatle araştırılmaya başlandı.

Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybedenler Nasıl Defnedilecek?

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs nedeniyle ülkemizde de ilk kaybımız yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece saatlerinde yaptığı basın toplantısında vaka sayısında 51 kişilik artış olduğunu ve 1 koronavirüs hastasının hayatını kaybettiğini söyledi.

Hastanın Çin temaslı bir çalışanından virüs kaptığını söyleyen Sağlık Bakanı Koca, hayatını kaybeden Türk vatandaşının 89 yaşındaki bir erkek olduğunu, hastalığın 60 yaş üstünde çok büyük etki gösterdiğini o yüzden yaşlıların mümkün mertebe evden çıkmamaları geretkiğini kaydetti. Gençlerin de virüs taşıyıcısı olabileceğini belirten Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarının ardından koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin defin işlemlerinin nasıl olacağı merak konusu haline geldi. Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin otopsi ve gasilhane sürecinde çalışanlar kalın eldiven, N95 ya da N99 maske, gözlük , yüz koruyucu ve önlük kullanıyor. Bu kişiler için standart defin işlemi uygulandığı belirtiliyor. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin ülkemizde islami usulller ile defnedileceği belirtiliyor.

Evde Kal Türkiye!

1 hafta gibi kısa sürede ülkemizde de etkilerini gösteren koronavirüsten korunmak için vatandaşların devletin gösterdiği yoldan şaşmaması, "Bize bir şey olmaz" düşüncesinden vazgeçmesi şart. Virüs taşıyan kişilerden bazıları hastalık semptomlarını ya hiç göstermiyor ya da çok hafif atlatıyor. Bu yüzden hastalığın kısa sürede yayılma ihtimali daha da artıyor. Sağlık Bakanlığı'nın resmi sayfasından yayımlanan duyurular ve bildiriler sık sık takip edilmeli, sosyal izolasyon kurallarına riayet edilmeli.