Koronavirüs Nedeniyle 5 Şehirde Sigara Yasağı

Koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok şehirde bazı alanlarda sigara içilmesi , sigara içmek için maskenin çeneye indirilmesi çıkarılması yasaklandı. İşte 5 şehirdeki sigara yasağı.

Koronavirüs Nedeniyle 5 Şehirde Sigara Yasağı

Son dakika : İki ilde daha sigara kısıtlaması geldi. Toplam il sayısı 5 oldu

Geçtiğimiz gün Ordu 'dan gelen sigara yasağı açıklaması sonrası iki şehirden daha haber geldi. Bugün gelen haberde Kastamonu 'da kamusal alanlarda sigara içmek yasaklandı. Öte yandan bugün gelen bir diğer bilgiye göre ise Çankırı'da da sigara kısıtlaması geldi. 

KASTAMONU'DA KISITLAMA

Kastamonu Valiliği tarafından kamusal alanlarda sigara içilmesi yasaklanırken, ayrıca HES kodu olmadan kamu alanlarına gidecek vatandaşların girişleri de yasaklandı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada İl Hıfzıssıhha Kurulu 'nun toplandığı vesalgına karşı yeni kararlar alındığına yer verildi. 

Alınan kararlar kapsamında kentte artık kamu kurum ve kuruluşlarına gitmede HES kodu zorunlu olacak. 

Karantinaya alınan, ancak karantina kurallarına uymayan vatandaşlar ise KYK yurtlarına alınacak. 

ÇANKIRI'DA 65 YAŞ ÜSTÜNE VE SİGARAYA KISITLAMA

ÇANKIRI Valisi Abdullah Ayaz, "65 yaş üzeri büyüklerimizin 11.00 ve 15.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmalarına izin verilecektir.Maske kullanımını aksattığı için pazar yerleri içerisinde sigara içilmesi yasaklanmıştır" şeklinde konuştu

Vali Ayaz, Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, 65 yaş üzeri büyüklerimizin 11:00 ve 15:00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmalarına izin verilecektir. Maske kullanımını aksattığı için pazar yerleri içerisinde sigara içilmesi yasaklanmıştır." dedi. 

ORDU 'DA SİGARA KISITLAMASI

Ordu İl Hıfzısssıha Kurulu tarafından Altınordu ilçe merkezindeki kalabalık alanlarda koronavirüs salgının yayılımının önlenmesi için maskelerin düzgün biçimde kullanılmasını sağlamak amacıyla pandemi dönemi boyunca sigara içmenin yasaklandığı bildirildi. 

Koronavirüs denetimleri sırasında kolunda ya da cebinde maskesiyle dolaşan kişilerin çoğunluğunun "Sigara içecektim ondan çıkardım" şeklinde bahane ürettiği, bu bahaneye sığınanlardan bazılarının ise hayatlarında hiç sigara kullanmadığı ortaya çıktı.

KARAMAN 'DA YASAKLANMIŞTI

"Turgut Özal Caddesinin Karaman Kalesi önünden başlayan kısmından doğuya doğru Atatürk Bulvarı'nın tamamında, Atatürk Bulvarının Zeytin Dalı Bulvarı ile kesiştiği kavşaktan (Karaman Belediyesi Önü) kuzey yönüne doğru, Zeytin Dalı Bulvarı ile Kazımkarabekir Caddesi'nin kesiştiği kavşaktan batıya doğru, Kazımkarabekir Caddesi'nin 1. İstasyon Caddesi ile kesiştiği kavşaktan güneye doğru, 1. İstasyon Caddesi'nin İsmet Paşa Caddesi ile kesiştiği kavşaktan tekrar Turgut Özal Caddesi ile birleştiği noktalar arasında kalan tüm cadde, sokak ve park gibi tüm açık alanlarda 5 Ağustos Çarşamba günü saat 23:00'ten itibaren ikinci bir karara kadar hareket halinde veya oturarak vatandaşlar tarafından dondurma ve kuruyemiş yenilmemesine, sigara içilmemesine oy birliğiyle karar verilmiştir."

YÜKSEKOVA'DA YASAK

Yüksekova ilçesinde Vefat ve vakaların artmasından dolayı, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar itibariyle, Cengiz Topel ve İpekyolu caddesi üzerinde sigara içmek maksadıyla maske çıkartmak yasaklandı.İlçe Hıfzıssıhha kurulunun aldığı kararlar şöyle, “İlçemiz Cengiz Topel ve İpekyolu caddesi üzerinde toplum sağlığını tehlikeye sokacak korona virüs ile mücadele tedbirlerini geçersiz kılacak, sigara içmek maksadıyla maskenin çıkarılması yada indirilmesi gibi bu tür uygulamaların yasaklanmasına. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA