Koronavirüs Kurallarını İhlal Edenlere İSDEM Şoku! Bir Günde 1159 İhbar...

İçişleri Bakanlığı tarafından, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde geçtiğimiz gün devreye alınan İSDEM uygulamasına bir gün içerisinde 1159 ihbar ulaştığı, yazılım üzerinden gerçekleştirilen denetim sayısının ise 5 bini geçtiği kaydedildi.

Koronavirüs Kurallarını İhlal Edenlere İSDEM Şoku! Bir Günde 1159 İhbar...

İçişleri Bakanlığı'nın daha önce pilot il olarak seçilen Kırıkkale'de başlattığı İl Sağlık Denetim Merkezi uygulaması geçtiğimiz gün itibariyle ülke genelinde hizmete alındı. Şimdiye kadar 17 bin 993 denetim ekibi ve bu ekiplerde görebli 65 bin 184 kişinin yetkilendirilmesi Valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla yapılırken, vatandaşlar, karşılaştıkları koronavirüs tedbirlerine aykırı durumları HES uygulaması üzerinden bildirerek ya da 112, 155, 156 çağrı numaralarını araayarak İSDEM'e ihbarda bulunabilecek.

 Ayrıca HES uygulaması üzerinden fotoğraf çekilerek salgın kurallarını ihlal edenler kolaylıkla ihbar edilebilecek. Türkiye'de geçtiğimiz gün itibariyle resmen hayata geçen İSDEM'e ilk gün 1159 ihbar geldiği, İSDEM yazılımı üzerinden gerçekleştirilen denetimlerin sayısının ise 5 bin 243 olduğu belirtildi.