Koronavirüs Kısıtlamaları Ne Zaman Kalkacak? Kritik Toplantı Yarın...

Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, bazı işletmelerin koronavirüs önlemleri kapsamında kapalı tutulması gibi kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağı merak konusu...

Koronavirüs Kısıtlamaları Ne Zaman Kalkacak? Kritik Toplantı Yarın...

Koronavirüs salgınında mutasyon tehditiyle birlikte bulaş riskinin artmasıyla beraber kısıtlamaların kalkacağı tarihin de ileri tarihlere ötelenebileceği tartışılırken, okulların açılış tarihinin de Mart ayına sarkabileceği konuşuluyor. Koronavirüs pandemisinde gelinen son durum, alınan tedbirler ve kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilip gevşetilmeyeceği yarın gerçekleşecek Kabine toplantısında masaya yatırılacak. İlk kez İngiltere'de ortaya çıkan ve kovid-19'un %70 daha fazla bulaş riski barındırdığı belirtilen mutasyonlu varyantı tüm dünyada takip edilirken, ülkemizde de 17 şehirde İngiltere'de görülen varyantın tespit edildiğini Sağlık Bakanı Koca geçtiğimiz gün duyurmuştu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mutasyon tehdidine karşı dikkatli olmalıyız. Avrupa’daki vaka artışlarının arkasındaki etmenlerden biri virüsün mutasyonlu varyantı. Ülkemizde mutasyonlu virüs tespit edilen vatandaş sayısı 128’e yükselmiştir. 17 şehrimizde İngiltere varyantı görüldü." ifadelerini kullanmıştı.

ESNAF, HES KODU ÖNLEMLERİYLE  DÜKKANINI YENİDEN HİZMETE AÇMAK İSTİYOR

Bilim insanları sokağa çıkma kısıtlamaları ve diğer kısıtlamaların mutasyon tehditinin de göz önüne alınarak bir süre daha devam ettirilmesi gerektiğini savunurken, hali hazırda zor günler yaşayan esnaf ise HES kodu vb. kontrollerle işletmelerini tekrar çalışır vaziyete getirmek istiyor. Yarın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Kabine toplantısının ardından kısıtlamalarla ilgili alınan son kararların duyurulması bekleniyor.