Koronada Kısıtlama Kararı: Yeni Yasak Geliyor

Son dakika açıklaması. Koronavirüs vaka sayıları birçok şehirde artmaya devam ediyor. Vaka artışının önüne geçilmesi için yeni kısıtlamalar gündemde.

Koronada Kısıtlama Kararı:  Yeni Yasak Geliyor

Koronada yeni kısıtlama geliyor.

Son dönemlerde vaka sayısında korkutan yükseliş görülüyor. Her gün daha da artan vaka sayılarının ardından yeni kısıtlamalar, yeni tedbirler gündeme geldi. Geçtiğimiz gün düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında gündeme gelen ve Fahrettin Koca'nın da daha önce bahsettiği bazı kısıtlamalar gündeme geliyor. Bakan Koca, bulaşmanın en çok aile toplanmalarında yaşandığını söyledi. Bunun önüne geçmek için bazı çalışmalar olduğu da biliniyordu. Edinilen son dakika bilgilerine göre ev içi bulaşmaların önlenmesinin üzerinde durulduğu, tüm vakaların yüzde 70'inin aile bireylerinin birbirilerine bulaştırması sonucu olduğuna yer verildi. 

AİLE TOPLANMALARI YASAKLANIYOR - EVDE MASKE

Vakaların büyük çoğunluğunun bu şekilde olması nedeniyle ev içinde de maske takılması, evde mesafe kuralına uyulması; aile ziyaretlerinin engellenmesi, aile toplanlamalarının engellenmesi için denetimlerin arttırılması gündemde. Bu konularda site ve apartman yönetimlerinin uyarılması, bu şekilde seyreltilmiş hayat formatına geçilmesi gündemde. 

ÇALIŞMA HAYATINDA VARDİYALI SİSTEM MASADA

Koronavirüs Bilim Kurulu'nda görüşülen bir diğer konu ise vardiyalı çalışma sistemi. Covid 19'un en çok bulaştığı yerlerden olan toplu taşımalarda yoğunluğun önüne geçilmesi için özel sektörde vardiyalı çalışma sisteminin bir an önce devreye girmesi gerektiğine yer verildi. İstanbul'da çalışan kesimin yüzde 90'ı özel sektör bünyesinde. Vardiyalı çalışma sistemine geçilmesi durumunda ise virüsün yayılmasının toplu tşaımada önüne geçilebileceğine yer verildi. 

GÜNDEME GELEN DİĞER YASAKLAR

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'in haberine göre, lokanta ve kafelerde gece 12.00'ye kadar olan sürenin daha da kisitlanabilecegi belirtildi. 

İSTANBUL'DA 3 KAT , DİĞER ŞEHİRLERDE 2.5 KAT ARTTI

Yapılan son açıklamada, İstanbul'da ekim ayının başına göre bu ay vakaların 3 kat arttığına yer verildi. İstanbul'un çevresindeki şehirlerde ise aynı döneme göre vakalar 2.5 kat artış gösterdi. 

Bu iki karar Bilim Kurulu'nda görüşüldü. Kurulda görüşülen kararların bugün Kabine toplantısında gündeme gelmesi ve bu konuda bir karara varılması bekleniyor. Kabine saat 15.30 civarında toplanacak ve kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 19.00 'da açıklama yapması bekleniyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA