Korona Yasağı Sonrası 21 Bin Kişi Umreden Dönüyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir açıklama yaptı ve umreden 21 bin kişinin önümüzdeki günlerde Türkiye 'ye döneceğini söyledi.

Korona Yasağı Sonrası 21 Bin Kişi Umreden Dönüyor

21 bin kişi umreden dönüyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir açıklama yaptı. Erbaş yaptığı açıklamada koronavirüse karşı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan tedbirleri anlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 şehirde bulunan il ve ilçe müftülüklerine genelge gönderildiğini söyleyerek sözlerine başlayan  Erbaş, bu genelgeyle, camiler ve Kur'an kursları başta olmak üzere hizmet yürütülen binaların dezenfekte edilmesi, havalandırılması ve temizliğe özen gösterilmesinin altının çizildiği bildirildi. 

TOKALAŞMAYIN

Vatandaşların tokalaşmaması gerektiğini , camilerde cuma namazı başta olmak üzere vakit namazlarının da mümkün mertebe kısa tutulması gerektiğini , sadece camilerde farzların kılınmasını ve sünnetlerin evde kılınması gerektiğini söyleyen Erbaş, tokalaşma, kucaklaşmalara da ara verilmesi uyarısı yaptı.

HİJYENE DİKKAT!

Yaşlı vatandaşların, nezle ve grip hastalığı belirtisi taşıyan kişilerin evlerinde kalması gerektiini söyleyen Erbaş, hastalık belirtisi taşıyan vatandaşların din görevlileri tarafındna hastanelere yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 

KOORDİNASYON DEVAM EDİYOR

Suudi Arabistan 'a daha önce giden ve şimdi orada olan Türk vatandaşlarla ilgili de konuşan Erbaş, orada bulunan vatandaşlara broşürler dağıtıldığını , bilgilendirme yapıldığını söyledi. Mekke ve Medine 'de bulunan otellerde temizliklerin yapıldığını söyleyen Erbaş, 27 Şubat 'tan sonra umre yasağının başladığını dile getirdi. 

Umrede 21 bin kişi olduğunu ifade eden Erbaş, bu vatandaşların getirilmesi için çalışmaların koordineli bir şekilde devam ettiğini söyleyerek, "Umreden dönen vatandaşlarımız tedbir amaçlı 14 gün boyunca evden çıkmamaları, ziyaretçi kabul etmemeleri konusunda bilgilendirilmiştir. Halen TÜRSAB'a dahil şirketlerde dahil olmak üzere yaklaşık 21 bin umrecimiz Suudi Arabistan'da bulunmakta olup 15 Mart itibarıyla tamamı ülkemize dönmüş olacaktır." dedi.