Konya'da Bir Obruk Daha! Görenler Şaşkınlığını Gizleyemedi

Konya'nın Karapınar ilçesinde, bir tarlada 3 metre çapında ve 15 metre derinliğinde obruk oluştu. Konya Karapınar'da, tarlada 3 metre genişliğe, 15 metre derinliğe sahip obruk oluştu.

Konya'da Bir Obruk Daha! Görenler Şaşkınlığını Gizleyemedi

Karapınar'da yer altı sularının çekilip, toprağın göçmesiyle meydana gelen 350'nin üzerinde obruk var. İlçeye 10 kilometre uzaklıktaki Reşadiye Mahallesi Acarlar Mevkisinde de 3 gün önce bir obruk daha oluştu.

İlgili obruğun oluştuğu tarlayı daha önce kiralayarak eken Murat Acar, gördükleri karşısında şaşkınlık içerisinde kaldıklarını, sürekli korkuyla yaşadıklarını belirterek, "3 gün önce çobanlar tarlada obruk oluştuğunu söyledi. Tarlaya geldiğimizde korkunç bir durumla karşılaştık. O sırada başka bir tarla bulunan kardeşlerimi telefonla arayıp dikkatli olmalarını istedim. Biz korku içinde yaşıyoruz. Geceleri tarlamızda yürüyemiyoruz; belki obruk oluşmuştur içine düşeriz, diye. Yine gündüz her an obruk olabilir, diye çalışamıyoruz. Biçerdöver sahipleri bile obruk oluştuğu için riskli görüp gelmiyorlar.  Yalvararak zorla getiriyoruz" dedi.