Komşusunu  Öldüren Öğretmenden İtiraf: Ayağına Sıktım, Kafasına Gelmiş

Kayseri'de tartıştığı komşusunu tabancayla ateş ederek öldüren coğrafya öğretmeni, ömür boyu hapis cezasıyla yargılanmaya başladı.

Komşusunu  Öldüren Öğretmenden İtiraf: Ayağına Sıktım, Kafasına Gelmiş

Tutuklu sanık Dinçer, komşusunun ayağına ateş ettiğini , kurşunun kafasına geldiğini söyledi. Kayseri'de meydana gelen olayda coğrafya öğretmeni olduğu belirtilen Mustafa Dinçer, komşusu Osman Dörttepe ile yan bakma nedeniyle tartıştı.

Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bu esnada Dinçer, belinden çıkardığı tabancayla Dörttepe'ye ateş etti. Başına isabet eden mermiyle Dörttepe, olay yerinde hayatını kaybederken, Dinçer polise teslim oldu. Tutuklu yargılanan öğretmen, Osman Dörttepe'nin FETÖ'cü olduğunu öne sürerek, "Osman Dörttepe'nin kafasına sıkmadım, ayağına ateş ettim; ama maalesef kurşun kafasına gelmiş. Bu basit komşu kavgası değildir. FETÖ ile mücadele eden bir öğretmen olarak bana kurulan bir kumpastır. Osman Dörttepe, FETÖ'cü birisiydi ve benimle sürekli uğraşıyordu" ifadelerini kullandı.

Dörttepe'nin ailesinin avukatı ise , 2015 yılından bu yana ülke genelinde yapılan soruştrumalarda Dörttepe ile ilgili tek bir soruşturma olmadığını belirterek, "Osman Dörttepe dayım olur. 2015 yılından bu yana ülke genelinde yapılan FETÖ soruşturmalarında Osman Dörttepe'ye ait tek bir soruşturma yoktur. FETÖ iddiaları hakkında da ölen kişiye saygısızlıktan dolayı sanık hakkında yasal tüm haklarımız saklıdır" diye konuştu. Mahkeme , sanığın tutukluluk halinin devamına , duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi.